Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Karadeniz’e savaş gemilerini sokmayacağız

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karadeniz’deki mayınların Rus yapımı olduğunu ve kim tarafından bırakıldığının ise araştırılmaya devam ettiğini söyledi. Bakan Akar, Türkiye’nin Montrö Anlaşması kurallarına bağlı kalarak Karadeniz’e savaş gemilerinin girmesine izin vermeyeceğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet ve Kalkınma Partisinin 5 Nisan 2022 tarihinde katıldığı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş ve Karadeniz’de bulunan serseri mayınlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Karadeniz’deki mayınların kim tarafından bırakıldığının henüz netleştirilemediğini belirten Bakan Akar, “Rus yapımıdır ama hangi ülke bıraktı araştırılıyor. 400 civarında mayın olduğu haberleri çıkıyor. Bulgaristan ve Romanya makamlarıyla görüştük. Onlar da tarama çalışmaları yapıyor.” dedi.

TÜRKİYE, MONTRÖ KURALLARINA BAĞLI KALACAK, KARADENİZ’E SAVAŞ GEMİSİ SOKMAYACAK

Mayınlarla ilgili kamuoyunda dolaşan çeşitli tahminleri de hatırlatan Akar, “Biz Montrö kurallarına bağlı kalacağız. Karadeniz’e savaş gemilerini sokmayacağız. Karadeniz’in savaşa çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu mayınlar halatından kopunca normalde kendini kilitliyor. Ama imha edilen mayınlarda böyle bir sistemin olmadığını gördük. Yani bilerek böyle bırakılmış olabilir mi? Araştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.