Milli Mücadele ve Erzurum Kongresi’nin 100. Yılı Erzurum Valiliğince kutlanıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Milli Mücadele ve Erzurum Kongresi’nin 100. Yılı nedeniyle Erzurum Valiliği tarafından 23 Temmuz 1919’da yapılan Erzurum Kongresi’ne katılan delegelerin yakınları için bir yemek programı düzenlendi.

Bir konuşma yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, “Asırlardır Anadolu’nun en büyük medeniyetlerine ev sahipliği yapan Erzurum, milli mücadele döneminde Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı şehir olma şerefine ulaşmıştır. Nice cihangirin tarih yazdığı kadim şehir Erzurum milletimizin kurtuluş ümidi ile çırpındığı milli mücadele döneminde şanla, şerefle ve gururla bayrağımıza sahip çıkarak tarihi bir rol üstlenmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı istiklal meşalesi Samsun, Amasya, Havza, Sivas ve Erzurum başta olmak üzere tüm vatan sathına yayılmıştır.” dedi.

 (Kaynak: Erzurum Valiliği)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.