MESS zam teklifini yükseltti fakat 3 sendika da kabul etmedi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), metal sektöründe devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanması hedefiyle, kendi hesaplarına göre önemli bir adım attı. MESS’in revize teklifinde Eylül 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak ilk altı ay için ücret artışı teklifi, yüzde 8’e yükseltildi.

MESS, metal sektöründeki 200 üye işletmedeki yaklaşık 130 bin çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, MESS'in teklifi, Eylül 2019’dan itibaren geçerli olacak ilk altı ay için dönem enflasyonu olan yüzde 6 seviyesindeydi. MESS, bu oranı yüzde 8 olarak revize ettiği teklifini işçi sendikalarına iletti.

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde işverenleri MESS, çalışanları ise Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş Sendikaları temsil ediyor.

Sözleşmenin ilk altı ayı için Birleşik Metal-İş yüzde 34, Türk Metal ve Özçelik-İş ise yüzde 26 oranında ücret artışı talep ettiler.

Bu ücret artışı teklifleri karşısında MESS'in teklifi bu defa yüzde 8 oldu. Yani taraflar arasında telafisi çok zor görünen ciddi bir farklılık var.

Yasal müzakere sürecinde ve ardından gelen arabulucu aşamasında da uzlaşma sağlanamadı. MESS’in revize teklifini ilettiği son toplu görüşmede işçi sendikaları ücret artışı tekliflerinde ısrarcı oldular. Taraflar arasındaki uyuşmazlık ve görüşmelerin, Sendikaların bu ısrarlı tavrına göre uzayacağı beklenilmekte.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.