Meral Akşener: "Milliyetçiler Sarayın Bahçesine lale değildir!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'na tepki göstererek, Albayrak'ın dolardaki artışı önemsememesine dikkat çekti.

Genel Başkan Meral Akşener, yeni yasama döneminde yapılan ilk grup toplantısında açıklamalar yaptı. Sözlerine Azerbaycan'a destekle başlayan Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'na tepki gösterdi. 

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Tarihimiz kutlu çağların, kutlu mücadelelerin tarihidir. Bugün, Türk tarihi yeni bir mücadeleye, yeni bir dirilişe sahne oluyor. Bugün gözümüz, gönlümüz Can Azerbaycan’dan gelecek haberlerde. Dediler ki koca yürekli Mübariz İbrahimov’un şehit olduğu karakolda artık ay yıldızlı bayrak dalgalanıyor. İnşallah bir gün o bayrak Karabağ’da da dalgalanır."

"Azerbaycan’da kardeşlerimizin yanında olmak için Azerbaycan elçiliğine müracaat ettik. Milletvekillerinden bir gurubun desteğimizi göstermesi amaçlı talepte bulunduk. Bunu bizzat ben takip edeceğim. Bu arada sayın Aliyev’in çok meşgul olduğunu düşünerek 2. Başkan sayın Aliyeva’yı aradım ama Azerbaycan’da internetin çökmesi nedeniyle birinci yardımcısıyla görüştüm."

"Desteğimizle birlikte uyarılarımızı da aktarmak istiyorum. Aklı devreye sokmak ve sonuç alınacak adımlar atmak önemli. Ermenistan’ın işgalci olduğu gerçeği, Azerbaycan topraklarının 5’te birinin işgalde olduğu gerçeği en önemli kozumuzdur. Orta Doğu’da yapılan yanlışların burada yapılmamasını diliyoruz."

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİ SARAYIN BAHÇESİNE DİKİLECEK LALE DEĞİLDİR"

"Biliyorsunuz son günlerde suni bir gündemin fitili ateşledi. Sayın Bahçeli Anaysa Mahkemesi’nin yapısının değişmesini istedi, Sayın Erdoğan, Meclis açılışında gelebilecek bir öneriye açık olacaklarını söyledi. Anayasa Mahkemesi, vatandaşın uğradığı hak gaspının vurduğu duvardır. Anayasa Mahkemesi bizim de onaylamadığımız birçok karar aldı. Ama hukuk devletinin gereği kararlara uyduk. Anayasa bir toplumsal sözleşmedir. Anayasa Mahkemesi’de bu sözleşmeyi denetleyen bir kurumdur. Anayasa Mahkemesi’nin böyle tehditkar bir şekilde tartışmaya açılması hukuk devletine büyük darbedir. Yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğü yok edildi. Bu sebeple adalete güven kalmadı. Türkiye’nin tez zamanda kuvvetler ayrılığına dayalı bir sisteme ihtiyaç var. İktidarın küçük ortağı partili Anayasa Mahkemesi’ne nasıl dönüşür bunu derdinde. Beyefendiyi doların artması, işsizliğin artması gençlerin işsiz kalması rahatsız etmiyor. Çünkü birkaç tane karar iktidarın görüşlerinde tersmiş de ondan. Vatandaş sizden işsizliğe, hayat pahalılığına çözüm bekliyor. Partili Cumhurbaşkanlığını getiren sizi yasayı yazan siz, şikayet eden yine siz. Hukuka uymak sizi bu kadar mı rahatsız ediyor. Türk milliyetçileri sarayın bahçesine dikilecek lale değildir."

"DAMAT BEN ORAYA BAKMIYORUM DİYOR."

"Damat bakan pembe tablolarla millete yeni masallar anlattı. Yine ve yeniden ekonomi programı açıkladı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin ne kadar felaket olduğunu itiraf eden bir program oldu. Damat bakan sadece 875 milyon dolar milli gelir diyor. Hem de dolardaki artışı umursamadığı halde diyor. İktidar 500 milyar dolar ihracat sözü verdi, yeni ekonomi programı bunun yarısı diyor. Sayın Erdoğan, OECD’de pandemiden en çok etkilenen 3. Ülke olduk diyor ama OECD ülkeleri arasında para birimi dolar karşısında en çok değer kaybeden Türk Lirası oldu. Türk Lirası dünya liginde iflas eden Arjantin ile iç savaşla boğuşan Suriye ile yarışıyor. Kendine gel sayın Erdoğan. Bu işi layıkıyla yapacak yüzlerce adam dururken, sen gidip hazineyi damadına emanet ettin. Türk Lirası değerliyle Türk milletinin alım gücü artar. Ama biz damat bakanı eleştiriyoruz diye bize kızıyorlar. Sadece damat olduğu için gelmiş geçmiş en kötü ekonomi yönetimini yaptığı için, birbiri ardına hata yaptığı için kızıyoruz. Bu yetkiyi de evine ekmek götüremeyen emekliden, geleceği gasp edilen milletimizden alıyoruz. Damat bakan 2020’de doları 6,90 lira 2021’de 7,68 ön görmüş. Arkadaşlar, dolar daha dün 7,76 liraydı. Bu aymazlık yetmezmiş gibi gazeteciler doları sorunca ben oraya bakmıyorum diyor."

"MİLLİ EĞİTİM BAKANI EBA’DAKİ ÇÖKMEYİ SAYMIYOR"

"Döviz kurları arttığında peynir fiyatları bile artıyor. Çünkü süt hayvanlarının yemi dolarla alınıyor. Peynirin paketleri dolarla ithal ediliyor. Peyniri marketlere götüren TIR’ların mazotu, geçtiği köprünün hazine garantisi dolarla ödeniyor. Döviz artığında hemen her şeye zam geliyor. Allah aşkına söyler misin damat bey sen nereye bakıyorsun? Yeni ekonomi programına göre 2020-2023 döneminde bütçe açığı son 10 yılın en yüksek dönemine çıkacak. Belli ki damat bakan memleketi döviz cinsinden ne kadar borçlandırdığına bakmıyor. Hamd olsun enflasyonda 15 senenin gerisine gidiyor. Senin Merkez Bankan bile bunun daha yukarısında olacağını söylüyor. Belli ki damat bey kendi merkez bankasının açıklamalarına da bakmıyor. Damat bakan bu programın istihdam odaklı olacağını söyledi. İşgücü katılım oranını düşürmüş, ben istihdam odaklı program yaptım diyor. Türkiye ilginç, bir o kadar da tehlikeli bir yönetimle karşı karşıya. Milli Eğitim Bakanı EBA’daki çökmeyi saymıyor, Sağlık Bakanı belirti çıkmayanı hasta saymıyor, ama geçtiği köprülerin hazine garantilerinin hazine garantilerini tıkır tıkır sayıyor. Sayın Erdoğan’ın konuşmasından alıyoruz ki pandemiden etkilenenlere 35 milyar lira ödenmiş, köprü ve otoyollardan vaz geçilen gelir 36 milyar lira."

"DERHAL EKONOMİDEN SORUMLU BİR CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI ATAYIN"

"Buradan iktidarı bir kez daha uyarıyorum. Ekonomide zig zag yapmaktan, piyasalarla ilgili önemli konuları önemsizmiş gibi davranmaktan vazgeçin. Derhal ekonomiden sorumlu bir cumhurbaşkanı yardımcısı atayın sayın Erdoğan. Bir ülkeyi ayakta tutacak olan kurumlardır. Önümüzdeki aylarda salgının tekrar artma riskini dikkate alarak esnafı, çalışanı borçla değil nakit yardımla destekleyin. 2020 yılını israfla mücadele yılı ilan edin diyeceğim ama o size zor gelir. En azından tasarruf yılı ilan edin. Size defalarca söylediğimiz gibi yapısal reformları hayata geçirin. Hiçbir denetimden geçmeyen Varlık Fonu’nu hemen kaldırın. Millet için yapacaklarınızı her zaman destekleriz. Bizi küçük ortakla el ele verip içine attınız ucube sistem için artık yapabileceğiniz bir şey kalmadı. Çok geç olmadan bu yoldan dönün. Gelin iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için iktidar ve muhalefet birlikte adım atalım."

"BU DURUM HER TÜRLÜ YOLSUZLUĞU ORTAYA ÇIKARIYOR"

"45 yıldır çalışan bir fabrikayı dostlar alışverişte görsün diye yeni açılmış gibi gösteren bir zihniyet var. Milletin alın terini çalıyorlar. Gençlerin geleceğini, sizlerin haber alama özgürlüğünü bile çalıyorlar. Yasama, yürütme, yargı, denetim medya Sayın Erdoğan’ın elinde. Bu durum her türlü yolsuzluğu ortaya çıkarıyor. Denetim kurumları lüks harcamaları akraba kayırmacılığını denetlesin istiyoruz. Hukukun elinde hakim ve savcılar yetişsin istiyoruz. Meclis’in zıtlaşmayı değil toplumsal uzlaşmayı simgelesin istiyoruz. Bu yüzde kuvvetler ayrılığına dayalı yeni bir anayasa ile iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz. Biz milletten aldığımız yetkiyle birlikte İYİ Kİ İYİ PARTİ VAR dedirteceğiz. Eş, dost, akraba kayırmacılığını bitireceğiz. Bu hafta memleketi ilçe ilçe, köy köy gezmeye devam edeceğiz. Milletimizin dertlerini dinlemeye, çözüm üretmeye devam ediyoruz."

"SARAYA KAPANIP MİLLETİN DERDİNE KULAKLARINI KAPATANLARA İNAT"

"Bu hafta memleketi ilçe ilçe, köy köy gezmeye devam edeceğiz. Milletimizin dertlerini dinlemeye, çözüm üretmeye devam ediyoruz. Bu hafta Giresun ve Yozgat’ta olacağım, Saraya kapanıp milletin derdine kulaklarını kapatanlara inat.

Tenceresi kaynamayan kadınlar, işsiz gençler yani millet bizi çağırıyor. Yeni yasama yılının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum." (Yeniçağ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.