Meral Akşener: "Erdoğan’ın ağzından ‘reform’ çıktığında kendisine parmak sallanıyor"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomi ve hukuk alanında ‘reform’ ihtiyacı olduğunu belirterek, “Erdoğan’ın ağzından ‘reform’ çıktığında kendisine parmak sallanıyor. Türkiye’de bir reform yapılmaya ihtiyaç var ama bu yapılabilir mi, buna ümidimiz yok. Sayın Erdoğan’a tavsiyem hemen, en hızlı biçimde iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem için tarafları bir araya toplayıp, bizim önerdiğimiz memleket masasını toplamasıdır” dedi. Akşener, artan kadın cinayetlerine dikkat çekerken, İstanbul Sözleşmesi hükümlerinin de ‘derhal’ uygulamaya konulması çağrısını yaptı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Beşiktaş’taki Kadın Emeği Pazarı’nı ziyaret etti.

Akşener, ziyareti sırasında bir gazetecinin “Yeni yıl mesajlarınız ne olacak? Cumhurbaşkanı’nın bugünkü yılbaşı mesajında, ekonomi ön plandaydı. 2021 için bazı reformlardan bahsetti. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusuna, “Sayın Erdoğan’ın ağzından ‘reform’ çıktığında kendisine parmak sallanıyor dolayısıyla gerek ekonomide gerekse hukuk alanında reforma elbette ihtiyaç var. Türkiye’de bir reform yapılmaya ihtiyaç var ama bu yapılabilir mi, buna ümidimiz yok. Sayın Erdoğan’a tavsiyem hemen, en hızlı biçimde iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem için tarafları bir araya toplayıp, bizim önerdiğimiz memleket masasını toplamasıdır. Milletimizin nefes alabilmesi için hızlı bir şekilde güçlendirilmiş, iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapılmasının sağlanmasıdır. ‘Bundan ümidin var mıdır?’ diye sorarsanız, ümidim yoktur. Onun için inşallah biz, İyi Parti olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. İlk seçimde bu sisteme dair vatandaşımız tepkisini ortaya koyacak. Partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçmiş olmanın cevabını milletimizden alacaklar, bedelini de sandıkta ödeyecekler diye düşünüyorum ve ben buna inanıyorum” yanıtını verdi.

ERDOĞAN’IN SANATÇI TEPKİSİ

Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sanatçılara yönelik tanımlamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Efendiler hepiniz milletvekili olabilirsiniz. Bakan olabilirsiniz, hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız” sözünü hatırlattı, “Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözünü hatırlatmakla yetineyim” dedi.

KADIN CİNAYETLERİNE TEPKİ: LAF ÇOK, İCRAAT YOK

Partisinin Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısının organizasyonuyla bugün kadınlara siyah tülbentler dağıttıklarını belirten Akşener, bu tülbentlerin bir yılda öldürülen kadınları sembolize ettiğini söyledi.

Aynı gün üç kadının öldürüldüğü hatırlatan Akşener, “Bir günde bir kadını oğlu, bir kadını kocası, bir kadını iddiaya göre arkadaşı ve en vahşi bir biçimde katlettiler. Biri anne, biri eş, biri de arkadaş. Ben özellikle akademisyen arkadaşımızı da andığım bir Twitter mesajından sonra bilerek sustum, bakalım ne olacak diye… Bol bol konuştu adamlar, eylem sıfır. Konuştular, bağırdılar, ortada hiçbir şey yok. Buradan sizler aracılığıyla kadınlarımıza sesleniyorum: Bu adamlardan bir şey çıkacağı yok, laf çok icraat yok. Dolayısıyla birbirimize biz kadınlar sarılmak zorundayız. Benim hayalimdeki Türkiye’de bir kadına elini uzatan o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var. Bir kadına uzanan ellerin kırıldığı bir Türkiye’yi biz, birbirimize, ellerimizi tutarak, birbirimize sarılarak kadınlar başarmak zorundayız. Eğer erkeklerden, bol bol konuşup icraat yapmayan adamlardan beklersek pek çok kadın öldürülmeye, şiddet görmeye devam eder” diye konuştu.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TARTIŞMASI BİTİRİLMELİ”

Geçmişte İstanbul Sözleşmesi üzerinden tartışmaların da yaşandığını hatırlatan Akşener, “Bugün burada sizlerin huzurunda, sizlerin aracılığıyla İstanbul Sözleşmesi üzerinden kavgayı bir kenara koyup, İstanbul Sözleşmesi hükümlerinin uygulamaya derhal konulmasını talep ediyorum. Katledilen bütün kadınlarımıza huzurunuzda rahmet diliyorum ama onun ötesinde onların manevi huzurunda her birinden, hiç parmağını kıpırdatmayan bu adamlar adına özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tele1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.