Meral Akşener'e Rize ziyaretinde saldırı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Rize'nin İkizdere ilçesini ziyareti sırasında gerginlik çıktı. 

Ziyaret sırasında bir vatandaş Akşener'in yanına gelerek "PKK'yla işbirliği yapan, burada ne işiniz var sizin? PKK ile işbirliği yapmıyor mu bu, CHP'yle iş birliği yapmıyor mu bu?" ifadesini kullandı.

Akşener de vatandaşa "Bak ezan okunuyor. Nasıl bir iftira. Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp. Megri megri'yi ben mi söyledim? Osman Öcalan'ın mektubunu ben mi okuttum?" diye yanıt verdi.

Daha sonra esnaf ziyareti sırasında bir kişi, Akşener'e, "Cumhurbaşkanımızı, Netanyahu'ya benzetmeniz size yakıştı mı?" diye seslendi. Akşener, "Sen yakıştırdın mı?" diye sorduğu bu kişinin "Ben yakıştırmadım." yanıtı üzerine, "Tamam." dedi.

Akşener'in cevabının ardından bir grup ile İYİ Partililer arasında tansiyon yükseldi.

RİZE.jpg

İki grup arasındaki gerginlik polisin araya girmesiyle gerginlik sonlanırken, Akşener, esnaf ziyaretini iptal ederek ilçeden ayrıldı.

Meral Akşener ve beraberindekiler, daha sonra taş ocağı açılması planlanan bölgeye ulaşımı sağlayan yolda kadınlarla görüştü.

Ne olmuştu?

Salı günü partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Akşener, İsrail'de dördüncü kez tekrarlanan genel seçimin ardından yaşanan hükümet krizinden söz etti ve "Netanyahu'nun Erdoğan gibi rakipleri üzerinde baskı kurduğunu" savunmuş ve Netanyahu'ya "Erdoğan'ın İsrail versiyonu" benzetmesi yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hakkındaki ifadeleri nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında, 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Independent Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.