Mehmetçik depremzedeler için seferber oldu

Mehmetçik ilk günden beri depremzedelerin yanında. Bazı bölgelerde arama kurtarma çalışmaları yapılırken, bazı noktalara çadır ulaştırıldı, ulaşımın zor olduğu bölgelere de helikopterlerle erzak götürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri depremzedeler için seferber oldu.

Milli Savunma Bakanlığı paylaştı Mehmetçikler tarafından Antakya'daki enkazdan sağ olarak bir çocuk çıkarılmasını paylaştı. Çocuğun 'En büyük asker işte bu asker!' diye bağırması herkesi gururlandırdı.

Tunceli'de konuşlu 4'üncü Komando Tugayı, Hatay'da, kentin emniyeti ve asayişinin sağlanması için destek oluyor.

Mehmetçikler, kentin cadde ve sokaklarıyla, enkazların etrafında devriye faaliyetinde bulunuyor.

Ulusal kanal'daki habere göre, çocuklar da asker ağabeyiyle futbol oynadı. Görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı servis etti. Yapılan paylaşımda, "Bugün Malatya'da kıran kırana bir mücadele vardı. Tekirdağ'da konuşlu 41'inci Komando Tugayımızın Mehmetçikleri ile Malatya'mızın delikanlıları moral ve motivasyon için futbol maçı yaptı. Beraberiz Türkiye" ifadelerine yer verdi.

Depremin ardından Jandarma Genel Komutanlığı da alarm durumuna geçti. Tüm hava araçlarını afet bölgesine sevk eden jandarma, ulaşım problemi yaşanan kırsal bölgelerdeki depremzedelerin yardımına helikopterler ile yetişiyor.

Ulaşımın sağlanamadığı karla kaplı bir dağ köyüne jandarmalar helikopter ile çadır ve yardım ulaştırdı.

Depremzedeler jandarma teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
DepremTSKMehmetcikJandarma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.