Meclis'te ikinci gerginlik!.. Yumruklu kavga rezaleti..

Meclis'te bütçe görüşmelerinin ikinci gününde yine gerginlik yaşandı. AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile arasında yumruklaşma oldu. Yaşanan arbedenin ardından vekil Hüseyin Örs, yoğun bakıma kaldırıldı.  

TBMM bütçe görüşmeleri yine gergin anlara sahne oldu. AKP'li ve İYİ Partili vekiller arasında arbede çıktı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün arbede sonrası ambulansla Güven Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

Hüseyin Örs'ün, yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alındığı bildirildi.

Yaşananların ardından İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruk atan AKP Milletvekili Zafer Işık'a geçici çıkarma cezası verildi.

AKP’li vekiller de Işık'a ceza verilmesi yönünde oy kullandı.

SAĞLIK DURUMUNU ODATV'YE AÇIKLADI

Hüseyin Örs’ün Basın Danışmanı Levent Güvenoğlu, Odatv’ye yaptığı açıklamada hastanede vekilin yanında olduğunu belirterek sağlık durumunda riskli bir durum olmadığını söyledi. 

Güvenoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Hüseyin Bey’e geçen sene kalp pili takılmıştı. Arbede esnasında strese bağlı bir ritim bozukluğu oluştu. Bundan dolayı hastaneye geldik. Gerekli kontroller yapıldı ve bir sıkıntısı yok. Kendisinin bilinci açık ve kendisinde. Şu an tedbir amaçlı yoğun bakımda müşahede altında. Bu gece de kontrol altında kalacak. Yarın sabah taburcu olacak”

KALBİ DURDU İDDİASI

Hüseyin Örs'ün hastaneye kaldırılmasının ardından birçok basın-yayın organı ve haber sitesi vekilin durumunu "Kalbi durdu", "Elektro şok ile hayata döndü" ve benzeri başlıklarla aktardı.

Bunların da olayın sıcaklığı ile yanlış aktarıldığını belirten Güvenoğlu, "Vekilin kalp pili tekrar şarj edildi. Bu durum da maalesef biraz abartılmış. Hüseyin Bey'in bilinci arbede sonrasında da hastaneye gelirken de açıktı" dedi.

ZAFER IŞIK SESSİZ KALDI

AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık ise olayın ardından sessizliğini korudu.

Işık'ın telefonuna cevap veren danışmanı, Zafer Işık'ın şu an telefonla görüşemeyeceğini belirtti. Zafer Işık'ın sağlık durumu hakkındaki soruya ise "Şu an bir şey diyemem, sayın vekile ileteceğim notunuzu" dedi.

"ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM"

Diken'den Bilal Çelik'e konuşan Işık, "Zaman zaman Gene Kurul’da böyle şeyler olur, özür dilemeyeceğim, grubumuz uygun görürse açıklama yapar" ifadesini kullandı.  Işık, Örs’ün elektroşokla hayata döndürüldüğünün doğru olmadığını savundu.

AKP'DEN ZİYARET 

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginlik sonrası Güven Hastanesine kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, vekillerin birbirleri arasında tartışma yaşayabileceğini ancak bunun fiziki boyutta olmaması gerektiğini vurguladı.

Elitaş, "Hepimiz milletvekilliğini bıraktıktan sonra hangi partiden olursa olsun dostum, arkadaşım gibi sarılacak bir noktaya gitmemiz gerekir. Biz tekrar Hüseyin Bey'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Durumu iyiymiş hamdolsun." dedi.

AKŞENER ZİYARET ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Ziyaretinin ardından sosyal medya hesabında açıklama yapan Akşener, şu mesajı verdi:

“Değerli dava arkadaşım, Trabzon Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi. Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!”

AKP'DEN ART ARDA GEÇMİŞ OLSUN MESAJLARI

AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın attığı yumruk nedeniyle fenalaşan ve  hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e AKP'den geçmiş olsun mesajları geldi.

AKP 25 ve 26. dönem Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada" Trabzon Milletvekilimiz kıymetli arkadaşımız Hüseyin Örs hocamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Rabbim muhafaza eylesin" dedi.

Meclis'te konuşan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da söz konusu olay ile ilgili şöyle konuştu:

“Ben de amasız, fakatsız Hüseyin beye geçmiş olsun diliyorum. Fiili müdahale, küfür, kavga asla kabul edilemez. Dün de maalesef benzer görüntüler yaşadık, bugün de benzer görüntüler yaşadık. İsteriz ki bunlara hep beraber ‘Dur’ diyelim, dikkat edelim. Bütçe görüşmeleri bittiğinde, yeri geldiğinde makamlarımız bitip gittiğinde geri dönüp baktığımızda mahcup olmayalım. Meclis, bu aziz milletin kalbi, gözü, kulağı bir anlamda. O yüzden herkesten daha dikkatli olmak bize yakışır. Kürsüye çıkan arkadaşımızın da grup başkanvekillerimizin de çok daha dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum. AK Parti grubu adına grup başkanvekilimiz Elitaş Bey, az önce Hüseyin Bey’i hastanede ziyaret ettiler. Durumunun iyi olduğunu yerinde öğrendiler. Tedbiren müşahede sürecinin devam ettiğini bize ifade ettiler"

AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Örs'e geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Odatv.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.