Mansur Yavaş: "Eski dönemin borcunu ödedik, yatırımlarımızı yaptık, daha bir kuruş kredi kullanmadık"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediyesi Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevi Açılışı ile Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi temel atma törenine katılarak burada bir konuşma yaptı.

Mansur Yavaş konuşmasında:

“Seçimden önce söz vermiştik, şeffaf olacaktık, bin 500 üzerinde ihaleyi canlı yayınladık. ‘Hesap vereceğiz’ dedik, yaptığımız hizmetlerin bedelini her yere asıyoruz. ‘Ortak akıl’ dedik, hep beraber karar vererek yapıyoruz. Belediyenin gelirlerini, kendi paramızdan üstün tutarak harcıyoruz. ‘Ankara Büyükşehir el değiştirdiği zaman ayda 50 milyon eksiyle başlayacak.’ Eski dönemin borcunu ödedik, bütün yatırımlarımızı yaptık, daha bir kuruş kredi kullanmadık. İnanamamışlar, soru önergesi vermişler, ‘vallahi billahi kullanmadık’ diyeceğim, ikna edemiyorum.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kimse yatağa aç girmesin” talimatına da vurgu yapan Mansur Yavaş, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Bu konularda yaptığımız çalışmaları biliyorsunuz. Uzaktan eğitim başladığı zaman, kimse ‘bu çocukların interneti var mı’ demedi, köylerin hepsine internet götürdük. Sosyal belediyecilik deyince paket alıp götürmeyi biliyorlardı, başkent kart vererek ucube yönetimi ortadan kaldırdık. 17. bin 200 çiftçiye tohum dağıttık. Öğrencilerle ilgili kriz… Madem doğumdan ölüme kadar belediye başkanı her şeyden mesul. Caminin bahçesinde birkaç kız çocuğu var, belediyeye bilgi veriyorlar, soruyoruz okumaya gelmişler, yurt olmadığı için kalacak yerlere yok. Hemen bir saatte organize olduk, 8 bin tane öğrencimiz bize müracaat etti, evlerine yedekten yerleşti, şu anda 4 bin civarında öğrenci bizim konukevlerimizde, otellerde ve kendi yaptığımız otellerde ücretsiz kalıyor. Bunun masrafını nereden karşılıyoruz? İş adamlarını arıyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımız bu.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.