Mahir Ünal'dan Libya açıklaması: "Arabuluculuk söz konusu değil"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Rusya ile Libya'ya yapılan ateşkes çağrısında arabulucu konumunda olmadıklarını belirtti. Doğu Akdeniz konusunda da konuşan Ünal, emperyal bir çaba içerisinde olmadıklarını vurguladı.

Mahir Ünal, Libya konusunda Rusya ile yapılan çağrıya yönelik arabuluculuk iddialarına ''arabuluculuk iki meşru yapı arasında olur'' diyerek yanıt verdi.

Ntv'nin aktardığı habere göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Türkiye ve Rusya'nın Libya'da ateşkes çağrısını değerlendirdi. 

Ünal herhangi bir arabuluculuğun söz konusu olmadığını söyledi, arabuluculuk iki meşru yapı arasında olur ifadesini kullandı.

CHP LİBYA TARTIŞMASI

Ateşkes çağrısı üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hafter'e meşruiyet kazandırma çabası içine girdiğini söyleyen Ünal, "CHP'nin bu çabasını anlamakta güçlük çekiyorum" ifadesini kullandı. 

DOĞU AKDENİZ

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e ilişkin emperyal bir çabası olmadığını söyleyen Ünal, "Türkiye kendi kıta sahanlığı ve haklarını korumaya çalışıyor" dedi.

Türkiye'nin bölgede yaşanan sorunlara rağmen istikrar adası olduğunu belirten Ünal; Suriye, Libya ve İran gibi konu başlıklarında doğal liderlik vasfını sürdürdüğünü belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.