LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

LGS 2022 tercih sonuçları bugün MEB tarafından binlerce öğrencinin erişimine açıldı. LGS kapsamında merkezi ve yerel yerleştirme sonuçları “meb.gov.tr” ile “sonuc.meb.gov.tr” internet adresleri üzerinden erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “2021’de yüzde 95 olan doluluk oranları yüzde 98,4’e ulaştı” ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Giriş Sınavı (LGS)  yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 4 Temmuz-20 Temmuz arasında yapılan tercihlerin sonuçları, “meb.gov.tr” ve “sonuc.meb.gov.tr” adreslerinden sorgulanacak.

LGS yerleştirmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu yıl 8. sınıftan mezun olan 1 milyon 236 bin 308 öğrencinin 1 milyon 31 bin 799’u Merkezi Sınav’a katıldı ve 1 milyon 8 bin 139 öğrenci ilk yerleştirme için tercihte bulundu. Bu öğrencilerden 951 bin 703’ü yani yaklaşık yüzde 95’i tercih ettiği okullardan birine yerleştirildi. 2021 yılındaki ilk yerleştirme döneminde tercih yapan öğrencilerden yüzde 93’ü ortaöğretim kurumlarına yerleştirildiği dikkate alındığında bunun önemli bir iyileştirme olduğu görülüyor. Bu süreç, ilk adımda daha fazla öğrencinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesi ve yerleştirme sürecine yönelik memnuniyetin artırılması açısından olumlu bir gelişme.” açıklamasını yaptı.

SINAVLI OKULLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 99

Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının kontenjanlarında, bu yıl 2021’e göre önemli bir artış sağlandığına işaret eden Bakan Özer, “Bu artışla eş zamanlı olarak bu kurumların doluluk oranları da önemli oranda arttı. 2021’de yüzde 95 olan doluluk oranları yüzde 98,4’e ulaştı. Fen lisesi ve sosyal bilimler liselerinin tüm kontenjanları doldu, diğer sınavla öğrenci alan liselerde ise doluluk oranları yüzde 95 ve üzerine çıktı. Özellikle mesleki ve teknik Anadolu liselerinin doluluk oranları 2021 yılında yüzde 77 iken bu yıl yüzde 95’e ulaştı. Bu da mesleki ortaöğretimde yaşanan dönüşümün öğrenci tercihlerine de yansıdığının bir göstergesi.” değerlendirmesinde bulundu.

NAKİL BAŞVURULARI BAŞLADI

Bakan Özer, ilk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme sürecinin devam edeceğini belirterek şunları dile getirdi:

“LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. 25-29 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 1 Ağustos’ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos’ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos’ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022’de tamamlanmış olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022’de yerleştirme süreci tamamlanacak.”

QHA

Anahtar Kelimeler:
MEBLGS
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.