KYK yurt yedek sonuçları açıklandı!

GSB tarafından 29 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında yurt yerleştirme süreci tamamlandı ve yurt sonuçları 13 Eylül'de erişime açıldı. Herhangi bir yurda yerleşemeyen öğrencilerin gündeminde ise KYK yurt yedek sonuçları sorgulama işlemleri yer alıyor. Bilindiği üzere; boş kalan kontenjanlara yerleştirmeler yapılacak. Merakla beklenen GSB 2023 KYK yurt yedek sonuçları açıklandı! İşte KYK yurt yedek başvuru sonuçları bilgileri.

Yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden adayların erişimine açılıyor. Sonuç ekranında kazanılan yurt adı adresi, kayıt tarihleri ve diğer bilgiler bulunacak. Bilindiği üzere yedek yerleştirmeler her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri yapılmaya devam edecek. Buna göre; KYK yurt yedek başvuru sonuçları E Devlet ile erişime açıldı.

KYK yurt yedek sonuçları açıklandı! GSB E-Devlet sorgulama ekranı 2023: KYK yurt yedek başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim: 2

KYK YURT YEDEK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK 1. yedek yurt sonuçları 18 Eylül Pazartesi günü açıklandı.

TV100'ün haberine göre, son kayıt tarihi 20.09.2023 saat 23.00'a kadar sürecek.

KYK yurt yedek sonuçları açıklandı! GSB E-Devlet sorgulama ekranı 2023: KYK yurt yedek başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim: 3

KYK YEDEK YURT YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?
GSB yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açılıyor. Adaylar TCKN ve şifreleri ile sonuçları sorgulayabilecek. KYK yurt yerleştirme sonucu ekranında kazanılan yurt adı adresi, kayıt tarihleri ve diğer bilgileri bulunacak.

KYK yurt yedek sonuçları açıklandı! GSB E-Devlet sorgulama ekranı 2023: KYK yurt yedek başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim: 4

Yedek yerleştirmeler sonraki haftalarda da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edecek. Başvuru sonuçları

https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-

sorgulama internet adresinden öğrenilecek.

Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor.

Süresi içerisinde ilk kayıt ücretini ödemeyen öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.