KRT TV programcısı Osman Güdü’ye saldırı: Hedef gösterilmişti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

KRT TV’de ‘Kent ve Yaşam’ programını sunan Osman Güdü, Kartal’daki ofisinin önünde saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Güdü’nün başına dikiş atıldığı kaydedildi. 

KRT TV’de ‘Kent ve Yaşam’ programını hazırlayıp sunan Osman Güdü akşam 19:50 sularında Kartal’daki ofisinden çıkıp aracına bindiği esnada saldırıya uğradı. Saldırganın Güdü’nün kafasına sert bir cisim ile defalarca vurduğu, bir taraftan da küfürler savurduğu öğrenildi.

Çevredekilerin olay yerine gelmesi ile saldırgan kaçtı. Güdü, Okan Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırı sonucu Güdü’nün kafasının iki bölgesinde yarıklar oluştu ve yaralanan iki bölgeden birine 4 diğerine 5 dikiş atıldı. Doktorlardan alınan bilgiye göre Güdü’nün sağlık durumu iyi, ancak bu geceyi kafa tasına aldığı darbeler nedeniyle hastanede müşahede altında geçirecek.

Güdü aracının Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin önünde olduğunu, her tarafta kameraların bulunduğunu belirterek yarın Kartal Karakolu’na giderek şikâyetçi olacağını, henüz polisin gelmediğini söyledi.

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Kent ve Yaşam programında, Bayburt için yaptığı değerlendirmeler nedeniyle Güdü, yandaş medya tarafından hedef gösterilmişti. Güdü, “Bölgede tarikat ve cemaatler cirit atıyor” demişti. Güdü’nün Bayburt ilinde oluşan tarikatlaşmaya dikkat çektiği sözleri çarpıtılmış ve linç kampanyasına maruz bırakılmıştı.

Türkiye Bayburtlular Federasyonu yönetici ve üyeleri, KRT’nin İstanbul’daki merkezi önünde toplanıp Güdü hakkında açıklama ve protesto gerçekleştirmişti.

Kaynak: Tele1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.