Koronvirüs: Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da Covid-19 vakaları neden artıyor?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır, Temmuz ayı başından itibaren Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının en çok arttığı beş il arasında.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, son bir aydır yaptığı birçok açıklamada Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bu üç büyük şehrinde artan vaka ve yoğun bakım hasta sayısına dikkati çekerek uyarılarda bulunuyor.

BBC Türkçe'den Hatice Kamer ile konuşan hekimler, Kurban Bayramı'nın etkisinin ise bir haftaya kadar belli olacağını ve vaka sayısının daha da artmasının beklendiğini söylediler.

Sağlık çalışanlarının artan iş yükü, tükenmişlik ve yorgunluk hali hekimlerin dikkat çektiği konuların başında geliyor.

Gaziantep'teki tüm yoğun bakım servisleri dolu

Gaziantep Tabib Odası Başkanı Doktor Ayşegül Ateş Tarla, son durumu vatandaşın uyarıları dikkate almamasına yormanın, işin kolayına kaçmak olduğunu savunarak, bulaş değeri 1'in altına inmeden, normalleşme sürecine girilmesinin hata olduğunu düşünüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.