Koronavirüs kapsamında uygulanan işten çıkarma yasağı 1 ay uzatıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Koronavirüs salgını nedeniyle iş kanununa eklenen geçici 10. madde kapsamında, iş veya hizmet sözleşmesinin belirli haller dışında işveren tarafından feshedilmesini yasaklayan düzenlemenin süresi bir kez daha uzatıldı. Yeni bir karara kadar işten çıkarma yasağı 17 Mart 2021 yılında bitecek.

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için ilk olarak 17 Nisan tarihinde ilan edilen ve iş kanununa eklenen geçici 10. madde kapsamında, iş veya hizmet sözleşmesinin belirli haller dışında işveren tarafından feshedilmesini yasaklayan düzenlemenin süresi tekrar uzatıldı. Resmi Gazete’de 17 Ocak 2021 tarihi itibarıyla yayımlanan karara göre, işten çıkarma yasağı 17 Ocak 2021 tarihinden itibaren iki ay süre ile uzatıldı. Yasak kapsamında işçilerin ücretsiz izne çıkarılma yetkisi de 17 Mart 2021’e kadar uzatıldı.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMANA KADAR UZATILABİLİR?

İş kanuna eklenen geçici 10. maddenin 4. fıkrası hükmü, Cumhurbaşkanı’na bu maddenin birinci ve ikinci fıkrasında yer alan üç aylık süreleri her defasında en fazla üçer aylık sürelerle, 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatmaya yetki veriyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.