‘Korona Mutasyonu’ için tedbiren, 4 ülkeden uçuşlar durduruldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüzde 70 daha bulaşıcı olan koronavirüs mutasyonu nedeniyle İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye olan uçuşların geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Koca, halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacağını ve karantina kuralları uygulanacağını duyurdu.

Bakan Koca, söz konusu kararı sosyal medya hesabından, “Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır” ifadeleriyle duyurdu.

Koca, “İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir” diye yazdı.

YENİ TÜR YÜZDE 70 DAHA BULAŞICI

Tele1'in haberine göre İngiltere’nin güneydoğusunda Covid-19’un daha hızlı yayılan yeni türü keşfedilmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanı tarafından yapılan açıklamada, ülkede keşfedilen yeni türün yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu bildirilmişti.

Öte yandan İsrail, Belçika, Hollanda, Almanya, İtalya ve Avusturya, mutasyona uğrayan Covid-19 nedeniyle İngiltere’den gelen uçuşları durdurmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.