KKTC'deki "Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı" sona erdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

KKTC’deki “Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı” sona erdi. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 20-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdikleri “Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı-2021” başarıyla tamamlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından dün yapılan yazılı açıklamayagöre Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 20-24 Eylül tarihleri arasında ortak gerçekleştirdikleri “Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı-2021” başarıyla tamamlandı. Açıklamada, tatbikata Türkiye’den Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Havacılık Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı birlikleri ile KKTC’den Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Özel Görev Birliği, Kara Havacılık Birliği unsurlarının katıldığı belirtildi.

Diğer yandan tatbikatın, hava hücum, hava indirme ve muharebe arama kurtarma harekatlarını planlama ve icra etme kabiliyetlerini geliştirmek, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek amacıyla icra edildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“TÜRKİYE VE KKTC KUVVETLERİ, BARIŞ VE GÜVENLİĞİN TEMİNATI OLMAYA DEVAM EDECEK”

“Türk Silahlı Kuvvetleri ile KKTC Güvenlik Kuvvetleri, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Ada’sında uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam etmektedir.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.