KKTC'de erken genel seçimler 23 Ocak'ta yapılacak: Partiler, aday listelerini teslim etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

KKTC’de 23 Ocak 2022’de yapılacak olan milletvekilliği erken genel seçimi için adaylık başvuruları bugün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapıldı. Partiler, erken genel seçimler için listelerini belirleyerek Yüksek Seçim Kurulu’na sundu.

KKTC’de başvurularını yapan siyasi partiler; Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Halkın Partisi (HP), Ulusal Birlik Partisi (UBP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Demokrat Parti (DP), Yeniden Doğuş Partisi (YDP) oldu. Ülkede, 23 Ocak günü yapılacak olan genel seçimlerde adaylık sürecinin ardından seçim hazırlıkları başladı. Öte yandan, KKTC Parlamentosuna girecek olan vekiller için, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, partisinin 50 kişilik aday listesini YSK yetkililerine sundu. Tufan Erhürman, yaptığı açıklamada, çok güçlü bir kadroyla seçime hazırlandıklarını belirtti.

KKTC'de erken seçim tarihi 23 Ocak olarak belirlendi - Dünyadan Haberler

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, partisinin 50 kişilik aday listesini YSK yetkililerine sunduğunu bildirdi. UBP Genel Başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğlu, partisinin 50 kişilik milletvekili aday listesini YSK’ye teslim ederek süreci başlattı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.