Kılıçdaroğlu: "Çiftçilerin ve esnafın kredi faizlerinin tamamını sileceğiz"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın "EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır" açıklamasının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “EYT sorununu çözeceğiz. 3600 ek gösterge gelecek. Çiftçilerin ve esnafın çektikleri kredilerin faizlerin bir hafta içerisinde tamamını sileceğiz. Bu ülkeye baharı, huzuru ve barışı getireceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için; "Hiç merak etmeyin, sadece EYT sorunu değil, EYT’lilerin sorunlarını çözeceğiz. 3600 ek göstergeyi getireceğiz. Polislerin, sağlık çalışanlarının tamamının sorunlarını çözeceğiz. Tarımda çiftçilerin çektikleri kredilerin faizlerini bir haftada sileceğiz. Esnafın, bankalardan, esnaf kefalet kooperatiflerinden aldıkları kredilerin bir hafta içinde faizlerini sileceğiz. İnanın bu ülkeye baharı ya getireceğiz ya getireceğiz. Dostlarımızla birlikte yapacağız, mücadele edeceğiz. Hiç meraklanmayın, az kaldı, unutmayın geliyor gelmekte olan" dedi.

Katıldığı bir açılış töreninde, EYT'li vatandaşların kendisine seslenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Hiç meraklanmayın. EYT'lilerin sorununu çözeceğiz. 3600 ek göstergeyi getireceğiz. Polislerin, sağlık çalışanlarının, din insanların tamamının sorunlarını çözeceğiz. Çiftçinin tarım kredi kooperatiflerinden veya bankalardan çektikleri kredilerin faizlerini bir haftada tamamen sileceğiz. Esnafın bankalardan aldığı kredilerin, esnaf kefalet kooperatifinden aldıkları kredilerin faizlerini bir hafta içinde tamamını sileceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Kul hakkı yenmeyeceğini anlattı"

Belediye başkanımız, son derece güzel bir konuşma yaptı. Önce tarihi, sonra size verdiği sözleri anlattı. Ve bu sözleri nasıl gerçekleştirdiğini anlattı. Sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız, kul hakkı yenmeyeceğini, çalışmaların bütün toplumun duyabileceği şekilde yapıldığını, ihalelerin yayınlandığını; dolasıyla şeffaf bir yönetimin egemen olduğunu iki belediye başkanımız da açıkladı.

"Özlemle beklediğimiz bir yönetim tarzı budur"

İhtiyaç duyduğumuz, özlemle beklediğimiz bir yönetim tarzı budur. Sizden toplanan vergilerin, kaynakların, sizin için harcanırken maliyetinin ne olduğunu sizlerin bilmeye hakkı var. Bu demokrasimiz için son derece değerlidir ve böyle olması lazım.

"Şükran borçluyum"

Türkiye’deki bütün belediye başkanlarımız aynı inanç, aynı kararlılıkla görev yapıyorlar. Dolasıyla bütün belediye başkanlarıma şükran borçluyum. Belediye başkanlarımızı kutluyorum.

"Bu ülkeye baharı ya getireceğiz ya getireceğiz"

Hiç merak etmeyin, sadece EYT sorunu değil, EYT’lilerin sorunlarını çözeceğiz. 3600 ek göstergeyi getireceğiz. Polislerin, sağlık çalışanlarının tamamının sorunlarını çözeceğiz. Tarımda çiftçilerin çektikleri kredilerin faizlerini bir haftada sileceğiz. Esnafın, bankalardan, esnaf kefalet kooperatiflerinden aldıkları kredilerin bir hafta içinde faizlerini sileceğiz. İnanın bu ülkeye baharı ya getireceğiz ya getireceğiz.

"Az kaldı, unutmayın, geliyor gelmekte olan"

Bütün dostlarımızla birlikte yapacağız, mücadele edeceğiz. Hiç meraklanmayın, az kaldı, unutmayın geliyor gelmekte olan. Unutmayın.

Halk Tv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.