Kılıçdaroğlu, Adıyaman ziyaretinde iki ayrı noktada sözlü tacize uğradı

Bayramın ilk gününde deprem bölgesine giden ve Adıyaman Belediye Mezarlığı'nda sözlü tacize maruz kalan Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'nde de arbede yaşandı.

Olay anının sosyal medyada yer alan görüntülerinde türbe önündeki bir grubun, aralarında CHP'lilerin de bulunduğu grubu yuhaladığı görülüyor.

CHP'li Özgür Özel de o anlarda halen türbenin avlu bölümündeydi.

İki grup arasındaki atışma, fiziki müdahale seviyesine de vardı.

Kısa süren arbede sonrası CHP'li grup uzaklaşırken, türbe çevresinde kalan kişilerden biri "Buraya gelmeyin" diye bağırdı.

Saldırının ardından Kılıçdaroğlu ile Sırrı Süreyya Önder arasında yapılması planlanan görüşme iptal edildi.

Bu olaydan önce de Adıyaman Belediye Mezarlığı'nı da ziyaret edip depremde hayatını kaybedenlerin mezarları başında duaya katılan Kılıçdaroğlu'na bir kişi sözlü tacizde bulundu.

O kişinin "Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?" diye bağırdığı duyuldu.

Bağıran kişi çevredekilerin tepkisiyle karşılaştı ve olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kılıçdaroğlu: Acısına vermek gerek, enim hakkım varsa ben helal ettim

Mezarlıkta yaşanan olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim.”

Ramazan bayramının birinci günü Adıyaman'da depremzedelere seslenen Kılıçdaroğlu, "Ayrıştırdılar, birleştireceğiz; bayram havası içinde 15 Mayıs’ta yeniden kucaklaşacağız, inanın bana” diye konuştu ve "Sizden destek istiyoruz" dedi.

"Saray iktidarının durmak bilmeyen kutuplaştırma politikalarının yansıması"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş olaya ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımda saldırı girişimlerini kınadı.

Baş, "Camileri oy devşirmek için siyaset alanına çevirenlerin bu provokasyonları, Saray iktidarının durmak bilmeyen kutuplaştırma politikalarının bir yansımasıdır. Ama bir işe yaramayacak. Birlikte direndik, birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Twitter hesabından bir açıklama ile mezarlıkta yaşanan olayı "provokasyon" olarak niteledi ve kınadı.

Zorlu paylaşımında şunları kaydetti:

"Maalesef uzun zamandır dikkat çektiğimiz üzere, bu ve benzeri olaylar, bizzat siyasi iktidar eliyle ülkemizin getirildiği zehirli kutuplaşmanın somut örnekleridir.

"İşte bu sebeple 14 Mayıs, ülkemizin yeniden barış ve huzur temelinde yükselebilmesi bakımından da tarihi bir kırılma anı olacaktır.

"Biz İYİ Parti olarak sevgi ve hoşgörü temelinde saygılı bir Türkiye’yi hedefliyoruz ve hiç bir ayrım gözetmeden tüm vatandaşlarımızla birlikte bunu başaracağız."

Halk TV'nin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise olaya ilişkin şunları söyledi:

"Bu büyük acının yaşandığı kentte bayramın birinci gününü geçirmek istedi. Geldiğimizde Adıyaman’da isimleri belli olmayan, numaralarla defnedilen depremzedeleri ziyaret ettik. Kameraları görenler 'Nerede bu devlet?' diye sordular. Orada o kadar çok 'Neredeydiler?' denildi ki, bizi takip eden, özellikle belki 10 metre takip eden bir grup… Varlığının farkındaydık, bizi izlediğini görüyorduk ama ne yaptığını görmüyorduk.

"Depremzede insanları görünce oranın gündemini başka bir noktaya getirmek için mezar başına doluştular. Sizin de gördüğünüz görüntülerde Fatiha okunmasına ilişkin oradan o yakışıksız söylem geldi. Biz işin o kısmıyla hiç meşgul değiliz."

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.