Kemal Kılıçdaroğlu: "CHP'ye yönelik ciddi kumpaslar düzenleniyor"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Muharrem İnce, Erdoğan ile görüştü' iddiası 

'Beştepe'ye giden CHP'li' iddiasını gazeteci Rahmi Turan ile paylaşan kişi olan Talat Atilla, Turan ile paylaşmadan önce haberi Kemal Kılıçdaroğlu'na "bir şekilde" doğrulattığını savundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim yenilgileri nedeniyle CHP'ye yönelik ciddi kumpaslar düzenlendiğini söyledi.

İzmir'de konuşan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin gündeminin başka yerlere çekilmeye çalışıldığını" savundu ve şunları söyledi:

"Erdoğan, 'Ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun?' diyor. Erdoğan'a sesleniyorum, sen istersen cumhurbaşkanlığını koy ya da koyma. Seninle her ortamda tartışmaya hazırım"

CHP lideri, sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı televizyon tartışmasına da davet etti.

İddiaların merkezindeki bir diğer isim Muharrem İnce ise Pazar günü "tüm soruları yanıtlayacağı" bir basın toplantısı yapacağını açıkladı.

'Kemal Beyin konuşmasını bekliyorum'

İddiaya gündeme getiren gazeteci Rahmi Turan, iddianın kaynağının Talat Atilla olduğu açıklamıştı.

Sahibi olduğu Turktime sitesinde açıklama yayımlayan Talat Atilla, kendi kaynağının ise "bir CHP'li" olduğunu söyledi ve fakat isim vermedi.

Talat Atilla, haberi "bir şekilde" Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu doğrulattığını da söyledi.

Atilla, Beştepe'ye giriş çıkış yapan araçlara ilişkin plaka bilgileri de verdiği açıklamasını "Kemal Beyin ve doğrulattığım CHP'li kaynağın konuşmasını bekliyorum…" diyerek bitirdi.

Atilla'nın yazısında dile getirdiği plakalarla ilgili olarak ise Cumhurbaşkanlığı'ndan bir yalanlama geldi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ziyaretçi Kabul Programı'nda ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı kayıtlarında söz konusu plakaların bulunmadığını söyledi.

'Saray CHP içinde karışıklık çıkarmaya çalışıyor'

Cumhuriyet Halk Partisi'nden yapılan açıklamada ise olayın "Saray merkezli bir siyasi operasyon" olduğu savunuldu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "millet ittifakına" yönelik açıklamalarını hatırlattı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaya ilişkin yaptığı ilk değerlendirme için ise, Kılıçdaroğlu'nun, "Sarayın CHP içinde karışıklık çıkarmak için özel hazırlık yaptığına" dikkat çektiğini savundu.

Öztrak, gelinen noktanın Kılıçdaroğlu'nu haklı çıkardığını da söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX Tv yayınında, bu iddiaya ilişkin "Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur… CHP'yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var." değerlendirmesini yapmıştı.

'Bu saatten sonra konu geçiştirilemez.'

Muharrem İnce ise Twitter üzerinden bir yalanlama mesajı yayımladı ve konunun "Genel Merkezin mutfağında bir çete tarafından pişirildiğini" savundu.

Rahmi Turan'a dava açacağını söyleyen İnce, CHP yönetimini de hedef aldı ve "bu saatten sonra konu geçiştirilemez." dedi.

İddiaların merkezine adının oturacağını 'ilk günden' tahmin ettiğini söyleyen İnce, "şahsına yönelik kampanya yürütenlerle" hesaplaşacağını da duyurdu.

CHP yönetimi bu saatten sonra konuyu geçiştiremez. Bu konuyla ilgili benim üzerimden mutlaka bir disiplin soruşturmasını da başlatmalıdır. Ya da taraf olarak konuyu yargıya taşıyıp kendi duruşunu göstermelidir.

— Muharrem İNCE (@vekilince) 22 Kasım 2019

Rahmi Turan ne yazdı, kim ne söyledi?

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Perşembe günü yayımlanan köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP'li "önemli bir isimle", Beştepe'de görüştüğünü öne sürdü.

Turan, bu görüşmede Erdoğan'ın, "CHP Genel Başkanlığı" konusunda bu kişiyle konuştuğunu da iddia etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise katıldığı bir yayında, bu iddiaya ilişkin "Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur…" dedikten sonra "Her konuda konuşan Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor" diye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yorum yapma çağrısı yaptı.

Erdoğan ise bu açıklama sonrası CHP liderini yalancılıkla suçladı.

İzmir'de konuşan Erdoğan, "Bay Kemal senin hayatın yalan! Ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, sen genel başkanlığını ortaya koyabiliyor musun? İspat edemezsen çek git." dedi.

Cumhurbaşkanı, "Bunu haber yapan gazeteci de ortada yok" şeklinde konuşmuştu.

Turan Londra'dan açıklama yaptı

İngiltere'nin başkenti Londra'da tedavi gördüğünü söyleyen Rahmi Turan, buradan gazetesine ve CNN Turk'e açıklamalar yaptı.

İddiayı "gazetecilik refleksiyle" gündeme getirdiğini söyleyen Turan, "Olayın birinci elden tanığı değilim. Ben kaynağıma (Talat Atilla) güvendiğim için pişman oldum" dedi.

Cumhurbaşkanımızın “Böyle bir görüşme olmadı, Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, sen genel başkanlığını ortaya koyuyor musun?” demesinin ardından, yalan cephesi tamamen çöktü.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) 23 Kasım 2019

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "elverişli haber" peşinde koştuğunu savundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Çelik, "yalan cephesi tamamen çöktü." diyerek şunları söyledi:

"CHP yönetimi bu yalandan medet umuyor. Anlaşılıyor ki, birileri CHP'deki parti içi rekabette istemedikleri kişileri bertaraf etmek için bu yalan haber kurgusunu yapmış.

"Şu anki CHP yönetiminin siyaset anlayışı nedir diye sorulsa bu olaya yaklaşımları özet bir anlatım olur. Yalandan medet uman bir siyaset anlayışı. Yalan üzerinden parti içi rekabeti yönetmeye çalışan bir siyaset anlayışı. CHP'li vatandaşlarımızın asla haketmediği bir yalan siyaset" (BBC)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.