Kazakistan'da ANKA İnsansız Hava Araçlarının üretim tesisi kurulacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kazakistan’a ihraç edilen ANKA İnsansız Hava Araçları, Kazakistan Engineering şirketi ile ortak üretilecek. Kazakistan’da kurulacak olan üretim tesisi ile Türkiye ve Kazakistan savunma sanayisinde iş birliği yapacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile Kazakistan Engineering şirketi, ortak insansız hava aracı üretimi için harekete geçti. Bu alanda varılan mutabakat zaptı ile iki ülke arasında, ANKA İHA’larının ortak üretilmesinin yanı sıra bakım onarım süreçlerini de içeren teknoloji transferi konularında iş birliği yapılacak.

KAZAKİSTAN’DA ANKA İHA’LARININ ÜRETİM TESİSİ KURULACAK

Türkiye ile Kazakistan arasında yapılan anlaşma kapsamında, ülkede ANKA’nın Türkiye dışındaki ilk üretim üssü haline geldi. Kazakistan’da bu alanda insan kaynağı yetiştirilmesi ve ülkenin İHA üretim kabiliyetinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

Milli İHA Anka Kazakistan'da üretilecek

ANKA İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI

TUSAŞ tarafından milli imkanlarla geliştirilen ANKA İnsansız Hava Aracı, gece/gündüz ve kötü hava şartları da dahil; keşif, gözetleme, sabit/hareketli hedef tespit, teşhis, tanımlama ve takip amaçlı gerçek zamanlı görüntü istihbaratı, hedef imhası görevlerine yönelik faydalı yüklerle teçhiz edilmiştir. ANKA İHA, 30.000ft irtifada 24 saat havada kalabilmekte ve 350+ kilogram faydalı yük taşıyabilmektedir.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.