Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in yeni Kardinalleri atanıyor.

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gazetemiz köşe yazarlarından Tarihçi / Araştırmacı Yazar Koray Kamacı;
"Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in, kardinaller listesini genişlettiğini ve 17 yeni kardinal atamasının 19 Kasım'da yapılacak özel toplantıda resmiyete döküleceğini.." açıkladı.  

"DERİN DÜNYA DEVLETİ VE ORTADOĞU" adlı eserinden sonra bu konulardaki araştırmalarını sürdüren Kamacı;  bu önemli ve çarpıcı araştırmasının detaylarından bahsederken;

"İsimleri açıklanan kardinallerin dünyanın dört bir yanından seçilmesi Papa Francis'in kilisedeki Avrupa baskınlığını azaltıp güç dengesini değiştirmek istemesi olarak yorumlandı. Ruhani lider ise yaptığı seçimi, "Onların kökenleri kilisenin evrenselliğini simgeliyor ve Tanrı'nın merhametinin dünyanın her köşesinden hissedildiğini duyuruyor" sözleriyle açıkladı. Listede Avrupa kıtasından sadece 5 isim yer alıyor. Yeni kardinallerden 4'ü Kuzey Amerika, 2'si Güney Amerika, 3'ü Afrika, 2'si Asya ve 1'i Okyanusya'dan. (Asya kısmında Türkiye'den de önemli bir isim var.)..
17 kardinal adayından sadece dördü 80 yaşının üzerinde ve Kilise kurallarına göre 80 yaşının altındaki kardinallerin papa seçiminde oy hakkı bulunuyor.. Arjantin kökenli Papa Francis'nin, 2013 yılında kilisenin başına geçmesiyle bin 300 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa dışından bir kardinal Papa olmuştu..."   şeklinde önemli bilgilere de yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.