Karadeniz'deki sel felaketinde can kaybı 78'e yükseldi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Batı Karadeniz’i etkisi altına alana sel felaketi ile ilgili açıklamada bulundu. AFAD’dan yapılan açıklamada, sel nedeniyle Kastamonu’da 62, Sinop’ta 14, Bartın’da da 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AFAD, Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketine ilişkin açıklama yaptı. Tüm kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama kurtarma ve müdahale çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, “11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden etkilenmiştir. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanmıştır. Yaşanan sel nedeniyle 78 vatandaşımız (62 Kastamonu, 15 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 2 vatandaşımız hastanelerde tedavi altındadır.” ifadeleri kullanıldı.

TAHLİYELER DEVAM ETTİ

Ayrıca sel felaketi sonrası Bartın’ın Ulus İlçesinde sel afeti sonrası 359, Kastamonu’da 1.480, Sinop’un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 565 afetzedenin 2 helikopter aracılığıyla tahliye edildiği açıklandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.