JÖAK İlk Kadın Komando Timi; "Onlar Türkiye'nin Gururu.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Jandarma Genel Komutanlığının göz bebeği; Kadın Komandolar.

TRT Haber ekranlarında Nilgün Balkaç'ın sunduğu "BİRİNCİ SAYFA"  adlı proğrama konuk olan J.Tğm Sümeyra Karlı, J. Astsb. Bşçvş. Fatma Öztürk Çiçekli ve Astsb. Çvş. Hacer Akkuş, bu mesleğe nasıl girdiklerini, mesleki şartları ve gördükleri eğitimleri anlattılar.

"Jandarma'nın cesur yürekleri" olarak anılan bu kadın komandolar, oldukça ağır ve zorlu bir dize Temel Komando Eğitimi Proğramları'ndan geçiyorlar.

Terörle mücadele için bir erkek  komando düzeyinde bilgi ve tecrübe sahibi oluyorlar. Erkek Komandolarla aynı şartlarda görev yaparlarken, bir çok operasyonda başarılı oluyorlar. Bu gün Jandarma Genel Komutanlığı'nın göz bebeği konumunda önem taşıyorlar ve değer görüyorlar. 

Proğramda her 3 kadın komando da konuşmaları süresince iş ve görevlerinden memnun ve mutlu olduklarını, işlerini sevdikleri ve bu görevlerini bir mesleğin ötesinde vatan aşkıyla yaptıklarını anlattılar. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A. Şahiner 4 yıl önce

Türk kadını tarihinde olduğu gibi günümüzde de başımızın tacıdır. Allah yardımcıları olsun. Dualarımız sizlerle.