İYİ Partili Lütfü Türkkan, grup başkanvekilliği görevinden alınıyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl'de bir vatandaşa küfrettiği gerekçesiyle eleştirilerin odağına oturan Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın yerine yeni grup başkanvekili seçimi için Meclis grubunu yarın 14.00'de olağanüstü toplantıya çağırdı.

Lütfü Türkkan, Bingöl ziyaretinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i HDP'ye yakın olmakla suçlayarak tepki gösteren bir vatandaşa müdahalesi ve tepkilerini sürdürmesi üzerine de küfretmesi nedeniyle kamuoyundan tepki görmüştü.

Türkkan, daha sonra sosyal medya hesabından bir "özür videosu" yayınlayarak, gergin ortam nedeniyle doğru olmayan, kendisine de yakışmayan ifadeler kullandığını belirtmişti.

Söz konusu kişinin daha önce Akşener'e sosyal medya üzerinden de hakaret eden birisi olduğunu belirten Türkkan, "Netice itibariyle gelinen o sinir gerginliği, sıkıntılı durum sonucu hiç yapmamam gereken bir şey yapmışım, hakaret etmişim, kötü sözler söylemişim. Bunlar hiç doğru olmayan, bana da hiç yakışmayan ifadeler, bunun da farkındayım" diyerek tüm kamuoyundan özür dilediğini ifade etmişti.

İyi Parti de söz konusu paylaşımı partinin hesabından retweet etti.

Ancak "O atmosferin getirdiği belki de fazla bir heyecan, doğru olmayan, bana da hiç yakışmayan bir hata yapmaya sevk etti. Tekrar bütün milletimizden özür diliyorum, bunun da kabulünü rica ediyorum." ifadelerini kullanan Türkkan, "küfür ettiği kişiden özür dilemediği" gerekçesiyle sosyal medyada MHP'li milletvekilleri tarafından eleştirildi.

İyi Partili siyasetçilerin Bingöl ziyareti sırasında kardeşini 1997'de hayvan otlatırken PKK saldırısında kaybettiğini söyleyen Tahir Gümren adlı kişi, Meral Akşener'in HDP'yi savunduğunu söyleyerek eleştirilerde bulunmuş, yanına giden Lütfü Türkkan'ın da kendisine küfrettiğini söylemişti.

Türkkan özür videosundan önce kendisinin küfretmediğini, söz konusu şahsın küfrünü tekrarlayarak "bunu nasıl dersin" dediğini söyleyen bir avukatın paylaşımını retweet etmişti.

Olayın ardından Anadolu Ajansı'na konuşan Tahir Gümren, "Eğer şerefi, namusu, haysiyeti varsa, özellikle o milletvekiliyim diyen kişi erkek gibi çıksın desin: 'Vallahi ben bu adama hakaret ettim, bütün Türkiye'den özür dilerim'" ifadelerini kullanmıştı.

Olay sosyal medyada da gündem olmuş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik "Bu asla affedilemeyecek bir çirkinliktir" demişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ise Lütfü Türkkan'ı istifaya davet etmişti.

Twitter'da da #LütfüTürkkanİstifa etiketiyle 18 binden fazla paylaşım yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.