İstanbul Valiliği, Boğaziçi eylemlerinde 159 kişinin gözaltına alındığını duyurdu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere ilişkin açıklamada bulunan İstanbul Valiliği, 159 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına karşı düzenlenen gösterilerde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, gösterilerde toplam 159 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen (108), Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden (51) olmak üzere toplam (159) şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır." (Sputnik)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.