İstanbul Üniversitesi Ukrayna Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ilk mezunlarını verdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Ukrayna Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet törenine, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar da katıldı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Ukrayna Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda eğitim alan 8 öğrenci bugün mezun oldu. Mezuniyet törenine, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Hayati Develi ve öğretim görevlileri katıldı.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Andriy Sıbiga (Eski Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi ) çabaları sayesinde Türkiye’deki ilk Ukrayna Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı 2017’de açıldı.” diye belirtti.

Ayrıca Ukrayna’dan gelen öğretmenlere çabaları için teşekkür eden büyükelçi, “Ukrayna’nın yeni ‘dil elçileri’ ekibi, yakında Ukrayna ve Türkiye arasındaki stratejik işbirliğini pratik düzeyde güçlendirmeye yardımcı olacak.” dedi.

AB / QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.