İstanbul merkezli 7 ilde DHKP/C operasyonu: 25 gözaltı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul merkezli 7 ilde terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 43 şüpheliden 25’i yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun yürüttüğü DHKP/C silahlı terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, 15 Ekim’de İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ile 126 şüpheliye yönelik operasyonda yakalanan bazı kişilerin ifadeleri doğrultusunda yeni çalışmalara imza atıldı. Gözaltına alınanlardan bazılarının verdikleri ifadeler değerlendirilerek yürütülen çalışmalarda, örgüt içinde faaliyet gösteren 43 şüpheli tespit edildi.

7 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sivas, Samsun ve İzmir’de 21 şüpheliyi, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de İstanbul, Ankara, Yozgat ve Denizli’de belirlenen adreslerde 22 şüpheliyi yakalamak için eş zamanlı operasyon düzenledi. AA’nın bugün aktardığı habere göre operasyonlarda 25 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerdeki aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel dokümana el konuldu.

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen firari 18 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.