İstanbul merkezli 14 ilde FETÖ operasyonu: 47 gözaltı kararı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 47 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. Şüphelilerden 24’ü gözaltına alındı ve diğer 23 kişiyi aramak için çalışmalar devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 14 ilde FETÖ mensuplarına yönelik harekete geçildi. Hava, Kara, Deniz ve Jandarma komutanlıklarında görevli 5 astsubay, 15 subay ile ihraç edilen 1 eski askeri personelin FETÖ bağlantısı yakalanan şüphelilerin itirafları sonucu tespit edildi. Ayrıca kapatılan askeri okullara yerleştirildiği anlaşılan 20 kişi ile gizli (kripto) yönetici oldukları anlaşılan 6 şüpheli de açığa çıkarıldı.

47 FETÖ ŞÜPHELİSİNDEN 24’Ü GÖZALTINDA

İtirafçı olan örgüt üyelerinden elde edilen listelerde adları geçen şüphelilerin, ankesörlü telefon kartları ve sabit hatlardan ardışık arama yöntemi ile iletişimde kaldıkları ortaya çıkarıldı. İstanbul merkezli 14 ilde gerçekleşen operasyonlarda 47 şüpheli ile ilgili gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 24’ü gözaltına alındı, 23 şüphelinin yakalanmasına yönelik araştırmalar devam ediyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.