İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, Türkiye´ye geliyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog´un 9-10 Mart tarihleri arasında Türkiye´yi ziyaret edeceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ocak'ta yaptığı açıklamada İsrail ile üst düzey görüşmelerin olabileceğini belirtmiş, Herzog'un Türkiye'yi ziyaret edebileceğini açıklamıştı.

Erdoğan, "Sayın Herzog'la yapmakta olduğumuz görüşmeler var, belki Türkiye'ye bir ziyareti olabilir. Başbakan sayın Bennett'in bu noktalarda olumlu bazı yaklaşımları var. Hedef olumlu yaklaşımlarla bir yere varmak" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın da 16 Şubat’ta iki ülke arasındaki bağları güçlendirmek adına İsrailli üst düzey yöneticilerle görüşmek üzere Kudüs'e gideceği belirtildi. İkilinin İsrail ziyareti kapsamında Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas'la da bir araya gelmesi planlanıyor.

Şalom

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.