İsmail Küçükkaya’dan erken seçim iddiası: 14 Mayıs'ın sırrı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

FOX TV sunucusu ve gazeteci İsmail Küçükkaya, seçim tarihine ilişkin tahminde bulundu: "14 mayıs 2023"

Erken seçim, siyasi partilerin gündeminde.

İsmail Küçükkaya, “Seçim tarihi 14 Mayıs 2023 Pazar.” ifadelerini kullandı.

'14 MAYIS' TARİHİ NE ANLAMA GELİYOR

AKP'nin kuruluşundan bu yana mirasına sahip çıkma iddiasını sürdürdüğü Demokrat Parti, 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletin' sloganıyla girdiği seçimde oyların yüzde 52,7'sini alarak iktidara gelmişti. 

Küçükkaya'nın iddiası akıllara iktidar partisinin 73 yıl sonra aynı gün, benzer seçim mesajları ve sloganlarıyla seçime girme hedefinde olabileceği düşüncesini getirdi.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

İsmail Küçükkaya'nın 14 Mayıs tarihine yaptığı vurgu dikkat çekti. Seçimler 14 Mayıs'ta yapılırsa, okullar kapanmadan önce yapılmış olacak.

23 Haziran 2019'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminde, AKP seçmenlerinin şehir dışında bulundukları için oy kullanmaya gidemedikleri iddia edilmişti. AKP'nin adayı Binali Yıldırım seçimleri kaybetmişti ve CHP'nin adayı  Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini yüzde 54,21 oy oranı ile kazandı.

Odatv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.