İran'ın Yarattığı "Şiir Krizi"nde Büyükelçilik'ten Geri Adım: "Yanlış Anlaşılma Giderildi"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İran Dışişleri Bakanı Zarif arasında dün akşam gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından İran’ın Ankara Büyükelçiliğinden bir açıklama geldi. Görüşme sonrası Twitter’dan yapılan açıklamada “kardeşlik” etiketine yer verilerek “son zamanlarda yaşanan yanlış anlaşılma giderildi” şeklinde bir paylaşım yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İran Dışişleri Bakanı Zarif arasında dün akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından İran’ın Ankara Büyükelçiliğinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan’da okuduğu şiirle başlayan Ankara-Tahran hattındaki gerginlikte, tansiyonun seyrine etki edecek bir açıklama geldi. Açıklamada, “Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, son zamanlarda yaşanan yanlış anlaşılma giderildi ve taraflar, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve genişletilmesinin önemini vurguladı” ifadeleri kullanıldı.

İran’ın Ankara Büyükelçiliğinin Twitter’dan yaptığı açıklama şöyle:

“Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, son zamanlarda yaşanan yanlış anlaşılma giderildi ve taraflar, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve genişletilmesinin önemini vurguladı.”

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: KABUL EDİLEMEZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşıyla görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakü’deki konuşmasında okuduğu şiir sonrasında İran tarafının tutumunu ele almış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan açıklamaların kabul edilemeyeceğini ifade etmişti.
Bakan Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşına, söz konusu şiirin Karabağ ile ilgili olduğuna ve Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında İran’ı ima dahi etmediğine vurgu yapmıştı.

(QHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.