Irak'ın Kuzeyinde 8 PKK'lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde bulunan Metina bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 8 PKK’lı teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan MSB, “Irak kuzeyindeki Metina bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 8 PKK’lı terörist, hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.” diye bildirdi.

MİT İLE ORTAK OPERASYON

Bakanlık bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonun Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile ortak yapıldığını belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile Milli İstihbarat Teşkilatımızın koordineli çalışması sonucu, Irak kuzeyindeki Metina bölgesinde keşif ve gözetleme vasıtalarımızla tespit edilen ve saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 8 PKK’lı terörist, hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.” ifadelerine yer verildi.

KUZEY IRAK’TA BULUNAN PKK KAMPLARI

PKK’nın Kuzey Irak’ta Kandil, Hınerek, Hakurk, Metina, Gare gibi kampları bulunuyor. Bunlara göre daha küçük kamplar ise Avaşin Basyan, Haftanin, Nazdur’da bulunuyor. Ancak PKK’nın yapısı gereği tüm silahlı kadrosu bu kamplarda bulunmuyor. Kamplarda ortalama 20 ile 80 kişi yer alıyor. PKK’nın bu bölgedeki asıl hakimiyeti de Irak sınırı içinde dağınık olan irili ufaklı küçük kamplar üzerinden sağlanıyor. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.