İHA ve SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar’a veda

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Baykar Milli SİHA/İHA Sistemleri Ar-Ge ve Üretim Tesisi'ndeki törenin ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere Fatih Camii'ne getirildi.

Cami avlusunu dolduran yakınları ve sevenleri tabutu başında Bayraktar'a dua ederken, eşi Canan, çocukları Haluk, Selçuk ve Ahmet Bayraktar burada taziyeleri kabul etti. Bayraktar'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Garipçe'deki aile kabristanlığına defnedildi.

Özdemir Bayraktar’a veda: İHA VE SİHA’larını onurla kullandık

"Mazlumların duaları inşallah arkasından devam edecek"

Cenazede konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Özdemir Bayraktar'ın Allah'tan geldiğine inanarak yaşadığını, dün de sevgilisine Rabbine ulaştığını söyledi.

Bayraktar'a Allah'tan rahmet dileyen Oktay, " Özdemir abiyi çok öncesinden beri tanırız. Ülkesine ve milletine sevdalı, ülkesi için, milleti için hayalleri olan, hedefleri olan bir büyüğümüz. Bu hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirmek için hem kavli hem de fiili duasını bir an geri bırakmayan, ölümüne sonuna kadar çalışan bir büyüğümüz. Biz buna şahidiz." dedi.

Özdemir Bayraktar’a veda: İHA VE SİHA’larını onurla kullandık

Oktay, Bayraktar'ın aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük ve güçlü Türkiye davasına, yerlilik ve millilik sevdasına, milli teknoloji hamlesine çok güçlü şekilde omuz veren bir dava adamı olduğunu belirtti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Afrika'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasetçi Bayraktar'ın vefatının ardından sosyal medya paylaşımlarıyla ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Erdoğan: Milletimize yaptığı eşsiz hizmetler asla unutulmayacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Teknoloji Hamlesi'ne hayalleriyle, gayretleriyle, mücadelesiyle yön veren, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı, kıymetli dostum Özdemir Bayraktar'a Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Milletimize yaptığı eşsiz hizmetler asla unutulmayacaktır." mesajını paylaştı.

TRT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.