İçişleri Bakanlığı’ndan  ‘asker uğurlama’  törenlerine kısıtlama

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı, valiliklere bir talimat yazısı göndererek, asker uğurlama törenlerinde uyulacak esasları ve kararlara uymayanlara uygulanacak adli ve idari işlemleri bildirdi.

Bakanlığın bu talimat yazısında, Türkiye’nin, salgınla mücadelesinde gelinen nokta itibarıyla kontrollü sosyal hayata geçtiği, virüse ilişkin tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğinden bahsedilerek, salgın riskinin halen devam ettiği, yeni dönemde de maske, mesafe ve hijyen kurallarının hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Son günlerde kamuoyuna yansıyan asker uğurlamaları görüntüleri nedeniyle kamuoyunda bu konudaki kısıtlamanın kalktığı algısının oluştuğu ifade edilen yazıda, 21 Mart tarihinde, ülke genelindeki valiliklere gönderilen asker uğurlaması ile ilgili genelgenin hâlâ yürürlükte olduğu, askere gidecek olan vatandaşlar için toplu olarak askere uğurlama törenlerinin geçici süreliğine kısıtlandığı / yasaklandığı belirtildi. Ayrıca alınan kararlara uymayanlara idari ve adli işlem yapılması da istenildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.