İçişleri Bakanlığı, 130 terör saldırısı girişiminin engellendiğini açıkladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı, 2021 yılı içerisinde ülkede gerçekleştirilmesi planlanan 130 terör eyleminin engellendiğini açıkladı. Bakanlık, PKK’nın 126, DEAŞ’ın 3, aşırı sol terör örgütünün bir eylemi güvenlik güçleri tarafından engellendi diye belirtti.

Türkiye İçişleri Bakanlığı, bugün ülke içinde gerçekleştirilmesi planlanan 130 terör eyleminin engellendiğini duyurdu. Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakanlık, engellenen saldırı girişimlerinin 120’sinin patlayıcı madde, 2’sinin bombalı araç/drone/maket uçak, 8’inin de terörist kişi ya da grupların eylemi olduğunu ifade etti.

Öte yandan Bakanlık, güvenlik güçlerinin, saldırı girişimleriyle bağlantılı 235,7 kilogram plastik patlayıcı, 443 silah, 450 el bombası, 216 el yapımı patlayıcı/mayın, 3 ton 819 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ile 99 bin 542 mühimmatı da ele geçirdiğini belirtti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.