HDP'li bir vekilde koronavirüs tespit edildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

HDP Halkların Demokratik Partisi (HDP) bir vekilinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı yönündeki haberleri doğruladı.

Böylece Türkiye'de ilk kez bir milletvekilinde vaka görülmüş oldu.

HDP grubundan yapılan açıklamada, salgının etkilerinin bir süredir Meclis'te de artttığının görüldüğü belirtilerek, grup salonunun bulunduğu katta bir temizlik personelinin enfekte olduğunun hafta başında tespit edildiği belirtildi.

BBC'de haber edilen açıklamada şöyle denildi:

Quote Message: “ Bunun ardından çay ocağı, kat personeli, danışmanlar ve milletvekillerinin test yaptırmaları kararı alınmıştır. Bu kapsamda yapılan ilk testlerde maalesef bir vekilimizin de enfekte olduğu anlaşılmıştır. Kendisi şu anda doktor kontrolü altındadır, sağlık durumu iyiye gitmektedir. Bu konuda bulaşın artmaması için maske, fiziki mesafe ve hijyene dikkat etme tedbirlerinin aksatılmaksızın hem Meclis’te hem de Meclis dışında uygulanması konusunda kararlı ve özenli olmaya devam edeceğiz.”

“ Bunun ardından çay ocağı, kat personeli, danışmanlar ve milletvekillerinin test yaptırmaları kararı alınmıştır. Bu kapsamda yapılan ilk testlerde maalesef bir vekilimizin de enfekte olduğu anlaşılmıştır. Kendisi şu anda doktor kontrolü altındadır, sağlık durumu iyiye gitmektedir. Bu konuda bulaşın artmaması için maske, fiziki mesafe ve hijyene dikkat etme tedbirlerinin aksatılmaksızın hem Meclis’te hem de Meclis dışında uygulanması konusunda kararlı ve özenli olmaya devam edeceğiz.”

CHP grubunda önlem

Geçen hafta AKP grup katında 6 personel, HDP grubunda da 1 personel ve 1 milletvekilinde koronavirüs tespit edilmesinin ardından CHP grubunda da yeni önlemler alındı.

CHP Grup yönetimi, salgın nedeniyle vekillerinden personellerini evden çalıştırılması istendi.

TBMM Başkanlığı da, vaka sayılarının artması üzerine üyeler ve bahçe lokantası hariç, Meclis kampüsü içindeki lokanta ve çay ocaklarını geçici olarak kapatmıştı.

Anahtar Kelimeler:
TBMMHDPKoronvirüs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.