Halk TV'nin Marmaris'teki canlı yayınına saldırı: Dört kişi serbest bırakıldı, bir kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Halk TV'nin Marmaris İçmeler'de canlı olarak gerçekleştirdiği ve orman yangınlarının ele alındığı yayının basılmasıyla ilgili olarak gözaltına alınan beş kişiden dördü serbest bırakıldı. Bir kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Televizyonun paylaştığı görüntülerde dışarıdan gelen en az beş kişinin sandalyede oturan gazetecilern ve konukların üzerine yürüdüğü görülüyor.

Halk TV'de yayımlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programında konuk olarak gazeteciler İsmail Saymaz, Murat Ağırel ve avukat Salim Şen katıldı.

Saldırganlar önce canlı yayın sırasında, "Efendice konuşmak istiyoruz" diyerek yayına girdi. Ardından programı sunan gazeteci Gökmen Karadağ araya gittiklerini duyurdu.

Ara sırasında ise yayını durdurmak isteyen kişiler yayın ekibiyle tartışarak Halk TV görevlilerinin üzerine yürüdü.

Saldırganların yayının kesilmesini istediği ve "Yanlış şeyler konuştuğunda engelleriz" diyerek yayın ekibine saldırdığı bildirildi.

Bir kişi eline cam şişe alarak ekibin üzerine yürüdü

Bir kişinin Halk TV ekibine elindeki cam şişeyle saldırdığı da görüntülerde yer alıyor.

Gazeteci Murat Ağırel, üzerine saldırılması yüzünden yere düştü.

Saldırının ardından yayına devam eden Gökmen Karadağ, "Verdiğimiz kısa arada, 'Ne söylemek istiyorsanız söyleyin, yayın başladığında ben bunları ileteceğim' dedim. Israrla yayına katılmak istediler. Bunun mümkün olamayacağını defalarca ilettim. Bunun üzerine yayın yapmamıza engel oldular" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, "Kışkırtılmış grupların saldırısı bizi durduramayacak. Gerekirse sabaha kadar burada canlı yayın yaparız" diye konuştu.

Gazeteci Murat Ağırel ise "Gruptan bir kişi 'Eğer siz bu yayına devam ederseniz ve söylediklerinizin yanlış olduğunu düşünürsek size bu yayını yaptırmayız' dedi. Bu iş fikrini beyan etme değil, bir tehdittir. Buradaki gazeteciler, vekiller bu tehditlere boyun eğecek insanlar değiller" ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, sosyal medyadan "Halk TV bu halkın kanalıdır. Yayını basarak engellemeye çalışanlar ve azmettiricilerini şiddetle kınıyorum. Susturamayacaksınız! Halk TV ve cesur tüm gazeteciler gerçekleri konuşmaya ve yazmaya devam edecek" açıklamasında bulundu.

BBC Türkçe

Anahtar Kelimeler:
Halk TVMarmarisTv Saldırı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.