"Görünmez" denilen Yunan denizaltılarını TSK kesintisiz izliyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Sözde görünmez olduğu ve Doğu Akdeniz’deki tüm faaliyetleri tespit edilmeden izlediği öne sürülen Yunan denizaltılarının Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından anbean takip edildiği ortaya çıktı.

Yunanistan’daki bazı haber sitelerinde,“Yunan Deniz Kuvvetlerine ait denizaltıların Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca tespit edilemediği”ne yönelik iddiaların yer alması üzerine, bugün Türk Deniz kuvvetleri Komutanlığının yüzer ve uçar unsurları tarafından söz konusu denizaltıların takip edildiği görüntüler yayınlandı.

YAPILAN HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Yunan iç kamuoyunda algı oluşturmak amacıyla yayımlanan haberlerde, “Type-214 denizaltılarının görünmez nitelikte olduğu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin deniz karakol uçakları ve helikopterlerinin bu denizaltıları tespit edemediği” ileri sürerken, güvenlik kaynakları ise söz konusu iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Görünmez olduğu iddia edilen Yunan Type-214 denizaltılarının, Doğu Akdeniz’de kesintisiz takip edildiğini vurgulayan kaynaklar, yapılan haberlerin gerçek olmadığını söyledi. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.