Gelibolu’da halk ormanlık alana dikilen villalara karşı

Çanakkale Gelibolu’da Koru Dağlarının eteklerinde yer alan Adilhan köyü sahilinde ormanlık alanda ağaçların kesilip bölgeye yirmiden fazla villa inşa edilmesine karşı çıkan Saros Gönüllüleri, çalışmaların durdurulmasını talep ederek bir protesto düzenlendi.

Eylemde konuşan Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi Başkanı Sezai Kaya, sürecin bizzat takipçisi olacaklarını belirterek “Evreşe Belediyesi‘nin mesire alanı olarak kiraladığı iddia edilen ormanda, beton iki katlı villa inşaatları yükseldi. Bu alana yapılan betonarme yapıların yasal bir zemini yoktur” dedi.

Gelibolu

Yeşil Gazete'de yer alan habere göre Sezai Kaya, “Gelinen noktada Orman Bakanlığı‘ndan daha çok artık halkın fidanını, toprağını korumaya ve sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ne olursa olsun belediye sorumluluğunda olan bir yer burası. Belediye kamu hizmeti verir. Biz kamuyuz” ifadelerini kullandı.

Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz ise şunları söyledi: “Ülkemiz, dört bir yandan tam bir yağma ve talan altında. Halk, adeta ormanlarını, topraklarını, derelerini, sularını Çevre Bakanlığı’ndan korumakta. Burada yapılan şey kabul edilemez. Mücadele etmeliyiz.  Burası birkaç yıl önce sulanabilir tarım arazisi niteliğinden çıkarılarak, mücavir alan olarak belirlendi. Ormanın 2017 senesinde Evreşe Belediyesi tarafından mesire alanı olarak kiralandığı biliniyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.