Gaziantep PKK/KCK davasında karar: 57 sanığa hapis cezası

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Gaziantep'teki terör örgütü PKK/KCK ana davasında karar çıktı. 91 sanığın yargılandığı davada, aralarında eski HDP Gaziantep İl Başkanı ve eski CHP Şahinbey ilçe meclis üyesinin de yer aldığı 57 sanığa hapis cezası verildi.

Karar duruşmasında, yaklaşık 7 saat süren müzakerenin ardından mahkeme kararını açıkladı.

Aralarında eski HDP Gaziantep İl Başkanı Müslüm Kılıç ve eski DBP İl Başkanı Abdullah İnce'nin de yer aldığı 5 sanığa, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Yine aralarında eski CHP Şahinbey ilçe meclis üyesi Hurşit Besle'nin de yer aldığı 49 sanık hakkında da, 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükmedildi.

Sanıklardan bir dönem HDP Gaziantep İl Başkanlığını yapan Musa Aydın'a ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 2 kez 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Geriye kalan sanıklar beraat etti.

Soruşturma süreci

Gaziantep'te 14 Kasım 2019'da terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "kent meclisi", "gençlik hareketi", "cezaevi", "kadın" ve "siyasi alan" yapılanmalarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında HDP Gaziantep İl Başkanı Müslüm Kılıç ve DBP İl Başkanı Abdullah İnce'nin de bulunduğu 54 şüpheli gözaltına alınmış, devam eden soruşturmalarda 61 sanık hakkında 3 bin 252 sayfadan oluşan iddianame hazırlanmıştı.

TRT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.