FETÖ’nün Polis Akademisi yapılanmasına iki ilde operasyon!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik (FETÖ) İstanbul merkezli 2 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Polis Akademisi öğrenci yapılanmasında oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 33 kişiden 19’u yakalandı.

FETÖ’nün Polis Akademisi öğrenci yapılanmasına bugün düzenlenen operasyonda örgütle irtibatlı oldukları tespit edilen 33 kişiden 19’u yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Polis Akademisi’nde öğrenciyken FETÖ ile irtibatlı olan ve akademinin kapatılması sonrası YÖK tarafından yerleştirildikleri farklı üniversitelerde de örgütle irtibatlarını koparmadıkları tespit edilen 33 öğrenci hakkında gözaltı kararı verdi.

FETÖ’NÜN AKADEMİ YAPILANMASINA İKİ İLDE OPERASYON!

Öte yandan, Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerden 10’unun yurt dışında olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 4 zanlının ise yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

QHA/ Ömer Cihad Kaya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.