FETÖ'nün sözde Batum İmamı, Denizli'de hücre baskınıyla ele geçirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

FETÖ’nün sözde Gürcistan genel yükseköğretim sorumlusu ve Batum sözde imamı Denizli’de yakalandı. Hücre evine yapılan aramalarda gizli bölmede 40 bin dolar bulundu.

Denizli’de, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda örgüte üye olmak suçundan firari olarak aranan C.D. (47) Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) sözde “Batum imamı” ve “Gürcistan eğitim sorumlusu” örgütün hücre evinde yakalandı. 27 Kasım 2020 itibarıyla basına yansıyan haberlere göre İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, hakkında yakalama kararı bulunan C.D’nin (47) kentte olduğu bilgisi üzerine çalışma başlatıldı. Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şube ekiplerinin uzun süreli fiziki ve teknik takibinin ardından Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde örgüte ait hücre evine düzenlediği operasyonla C.D.’yi gözaltına aldı.

TABUREYE GİZLENMİŞ HALDE 40 BİN DOLAR BULUNDU

TEM ekiplerinin yürüttüğü operasyon sonrasında gözaltına alınan C.D.’nin bulunduğu hücre evinde yapılan aramalarda ortaya çıkanlar dikkat çekti. C.D, gözaltına alınırken, evde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Tabure içine gizlenmiş şekilde 40 bin dolar ile 5 bin lira bulundu.

Gürcistan’da ruhsatı iptal edilen FETÖ ile bağlantılı Özel Demirel Kolejinde 2000 ile 2011 yılları arasında öğretmenlik ve idarecilik yaptığı belirtilen C.D.’nin, o dönemden bu yana örgütün sözde “Batum İmamı” ve “Gürcistan eğitim sorumlusu” olarak faaliyet yürüttüğü öğrenildi. Ayrıca 2001 yılından itibaren örgütün sözde Gürcistan imamı olan C.D., aynı zamanda sözde Gürcistan genel yükseköğretim sorumlusu (ser rehberi) olduğu ortaya çıktı.

Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen C.D., çıkarıldığı mahkemede sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.