FETÖ itirafçısı Orhan İnandı'nın ifadesi: "36 yıldır bu oluşumun içindeyim"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kırgızistan'dan getirilen FETÖ'cü Orhan İnandı'nın ifadesine TRT Haber ulaştı. İnandı, FETÖ üyesi olduğunu itiraf etti: "36 yıldır bu hareketin içindeyim."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirildiğini duyurduğu FETÖ'nün sözde Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı'nın ifadesine TRT Haber ulaştı.

İnandı ifadesinde örgüt içerisinde yıl yıl nasıl faaliyet yürüttüğünü, FETÖ'nün yurtdışında nasıl yapılandığını, para kaynaklarını ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası durumu anlattı.

"Terör örgütü" demedi

FETÖ'nün sözde Orta Asya sorumlusu İnandı ifadesinde FETÖ için “örgüt” ya da “terör örgütü” ifadelerini kullanmadı. Bunun yerine FETÖ'ye "cemaat" örgüt elebaşısına da "hoca efendi" demeyi sürdürdü.

"Adil Öksüz ile tanıştım, Gülen ile görüştüm"

İnandı ifadesinde 15 Temmuz darbe girişiminin en kritik isimlerinden Adil Öksüz ile üniversite yıllarında tanıştığını belirtti.

Türkiye'de FETÖ'nün farklı kademelerinde bulunduktan sonra Kırgızistan'a görevlendirildiğini söyledi.

Orhan İnandı belirli aralıklar ile FETÖ'nün ABD'deki yerleşkesine giderek hem oradaki üst düzey sorumlular hem de örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile görüştüğünü belirtti.

Gülen ile son görüşme bu martta

İfadeye göre bu görüşmelerin sonuncusu mart ayında gerçekleşti.

İnandı'nın ifadesine göre örgütün FETÖ'nün finans aracı olduğu belirlenen "Kaynak Holding" yurt dışına para sevki için de kullanılıyordu.

Sorumlu olduğunu da itiraf etti


2017 yılında Kırgızistan'ın yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Tacikistan da sorumlu Orta Asya sorumlusu görevine getirildiğini itiraf etti.

15 Temmuz sonrası örgütte ne oldu?

İnandı ifadesinde örgütün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında girdiği kriz dönemini de anlattı.

Buna göre FETÖ'nün mal varlıklarına el konulması ile maaş bile ödeyemez hale geldi ve mal varlıklarını satmaya başladı.

Ayrıca yurt dışındaki örgüt mensuplarını da yakalanma korkusu sardı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.