Fethullahçı çetenin hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin son yıllarda yaşadığı en büyük olaylardan biri olan 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminin ardından 5 yıl geride kaldı. Türkiye, Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) hain darbe girişimi sırasında 251 vatandaşını şehit verdi. 2 bin 196 vatandaşın da gazi olduğu hain darbeye geçit verilmedi.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi nedeniyle her yıl 15 Temmuz günü “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak anılıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu terör örgütü faaliyetini destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçağı, 3 gemiyi, 37 helikopteri, 74’ü tank olmak üzere 246 zırhlı aracı ve 4 bine yakın hafif silahı kullandığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü.

Türkiye'nin en karanlık ve kanlı gecesi 15 Temmuz... İşte saat saat  yaşananlar! - Galeri - Türkiye

Darbeciler 15 Temmuz gecesi bu taktiği uygulamış - Son Dakika Haberleri

MERKEZ ÜSSÜ AKINCI

Hain girişimin yönetim merkezi Akıncı Üssü’nün de bulunduğu Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olan Fahri Kasırga ile Genelkurmay Başkanlığı yapan Orgeneral Hulusi Akar’ın da arasında bulunduğu birçok komutan, darbeciler tarafından alıkonuldu. Alçak uçuş yapan savaş uçakları TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Emniyet ve TÜRKSAT’ı bombaladı.

15 Temmuz gecesi darbeciler, Beştepe köprüsünü bombalamak istemiş - Sayfa 4  - Son Dakika Haberler

FETÖ’CÜ HAİNLERİN KORKULU RÜYASI: GÖLBAŞI ÖZEL HAREKAT DAİRESİ DE BOMBALANDI

Şehir merkezinde bu olaylar yaşanırken FETÖ mensubu darbecilerin kullandığı F-16’lar, saat 23.18’de Gölbaşı’ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığına bomba attı, 7 kişi şehit oldu, 5 kişi yaralandı. 16 Temmuz’un ilk anlarında, hainlerin korkulu rüyası Gölbaşı’ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı iki kez bombalandı. Gölbaşı’na 900 kilogramlık bombalar atıldı, 44’ü Özel Harekat, 7’si Havacılık Dairesi Başkanlığından olmak üzere 51 polis şehit düştü, 36 kişi yaralandı.
Darbecilerin bulunduğu helikopterler, Yenimahalle’deki MİT yerleşkesini tararken, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndan TRT’ye giden darbeciler saat 00.13’te canlı yayında zorla korsan darbe bildirisi okuttu.

Gölbaşı'nda şehit olan 47 özel harekâtçıyı F-16'lar ile vurdular

51 Şehit Verdiğimiz Gölbaşı'ndaki Anmadan Yürek Yakan Kare - Haberler

ERDOĞAN’IN ÇAĞRISIYLA HALK SOKAĞA İNDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 00.24’te CNN Türk kanalına bağlandığı görüntülü telefon aramasıyla, “Bu gelişme gerçekten Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki bir azınlığın, ne yazık ki kalkışma hareketidir ve bu malum yapıya ait paralel yapılanmanın teşvik ettiği üst akıl olarak onların kullandığı bir harekettir.” diyerek halkı darbecilere karşı sokağa çağırdı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlar dakika dakika iddianamede

22 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde TSK içerisindeki FETÖ’cü hain bir grup subay tarafından Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda başlatılan darbe girişimi, tüm yurtta yaklaşık 22 saatte kontrol altına alındı. 15 Temmuz Cuma günü saat 22:00’da başlayan FETÖ’nün darbe girişimi, 16 Temmuz Cumartesi günü saat 20:02’de bertaraf edildi.

TÜRKİYE O KARANLIK GECEDE 251 ŞEHİT VERDİ

Türkiye’de, 15 Temmuz 2016 tarihindeki Fetullahçı TeRör Örgütünün hain darbe girişimi sırasında 51’i polis olmak üzere 251 vatandaş şehit oldu.

QHA

Anahtar Kelimeler:
DarbeçeteFethullahçıHain
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.