Evrensel Gazetesi yazarı Ayşen Şahin gözaltına alındı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Evrensel gazetesi yazarı Ayşen Şahin, sosyal medya hesabından gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

Evrensel gazetesi yazarı Ayşen Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda gözaltına alındığını belirtti.

Şahin, paylaşımında "Arkadaşlar polis kapıda, Vatan Emniyete götürülüyorum. Üstümü değiştirip çıkıyorum. Herkese tek tek haber veremedim" ifadelerini kullandı.

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Polat: Takip ediyoruz

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ise, konuya ilişkin "Şimdi Taksim İlkyardım'da. Vatan'a götürülüyor. Henüz sebep söylenmemiş. 'Kağıdın ucundan gördüm. Boğaziçi protestoları ile ilgiliymiş' dedi. Takip ediyoruz" bilgisini verdi.

​Öte yandan '8 Mart Kadın Platformu' Twitter hesabı, Şahin'in gözaltına alındığı anların görüntülerini paylaştı.

​Avukat Tuba Torun: Katiyen suç unsuru taşımayan tweet'ler

Avukat Tuba Torun da Şahin'e yöneltilen suçlamanın TCK'nın 216. maddesinde düzenlenen 'Halkı Kin ve Nefrete Tahrik' olduğunu belirtti.

Torun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İfadeye giriyoruz. Suçlama TCK m. 216 Halkı Kin ve Nefrete Tahrik. Katiyen suç unsuru taşımayan tweet'ler. Bu gece bekletecekler gibi duruyor. Ayşen iyi, merak etmeyin. Herkese selamı var" dedi.

​(Sputnik)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.