Eski Erzurum milletvekili İsmail Köse vefat etti

Erzurum DYP ve MHP eski milletvekillerinden Hacı İsmail Köse, vefat etti.

Erzurum DYP ve MHP eski milletvekillerinden Hacı İsmail Köse, vefat etti. Köse yarın ikindi namazını müteakip Büyükçekmece Karaağaç Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Erzurum’un önemli simalarından olan DYP ve MHP eski milletvekillerinden Hacı İsmail Köse İstanbul’da vefat etti. Köse’nin cenazesi yarın ikindi namazına müteakip Büyükçekmece Karaağaç Camii’nden kaldırılacak.

İsmail Köse kimdir?

Erzurum'da 1941 yılında dünyaya gelen İsmail Köse, İstanbul Hukuk Fakültesini bitirip maiyet memuru oldu. Kaymakamlık yaptığı ilçelerde, milliyetçi muhafazakar kimliğiyle her kesimin takdirini kazandı.

1970’li yılların ikinci yarısında, Erzurum ve Malatya İl Emniyet Müdürlüklerinde bulundu. Sağduyulu tutumlarıyla toplumsal barışın sağlanmasında önemli roller oynadı.

12 Eylül 1980 ihtilali sonrası, parlamenter sisteme geçiş sürecinde, Doğru Yol Partisi (DYP) kurucuları arasında yer aldı. Bu partiden 18-19 ve 20. dönemlerde Erzurum milletvekili seçildi. Genel Başkan Yardımcılıklarında bulundu, TBMM'de İçişleri Komisyonu Başkanlığını sürdürdü.

Kurucusu olduğu DYP’den 1997'de istifa edip “Bundan böyle siyaset mücadelemin kalp merkezinde davamızın adresindeyim” diyerek MHP’ye giren İsmail Köse, bu partiden de 21'inci dönem Erzurum milletvekili seçildi.

Erzurum Pusula / Şeyma TAHİR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.