Erzurum'da yaşayan Azerbaycanlı Gençler 'Azerbaycan Zafer Bayramı'nı Kutladılar

KIAMP öncülüğünde ve Karabağ Azerbaycan’dır Koordine Etme derneği Erzurum Temsilciliği ile Erzurum Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği'nin desteği ile Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında 8 Kasım Azerbaycan’ın Zafer günü ve 9 Kasım Azerbaycan Devlet Bayrak gününü anma münasebetiyle Zafer Yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüş öncesi Karabağ şehitleri bir dakikalık saygı duruşu ile anıldı. Azerbaycan Koordinasyon Derneği Erzurum Temsilcisi Elirza Elirzayev bir açıklama yaparak özetle şunları söyledi;

"Bildiğimiz kadarıyla, 27 Eylül - 10 Kasım 2020 tarihleri arasında Azerbaycan Ordusu, Ermenistan'ın saldırılarına karşı BM'nin 51. maddesini ana prototip olarak ele almış ve uluslararası hukuk kurallarını esas tutmuştu. Ermenistan'ın ise uluslararası hukuk ve anlaşmaları hiçe sayarak saldırgan girişimlerde bulunması üzerine, Azerbaycan Ordusu kendi sınırları içerisinde 44 günlük askeri tatbikata başladı. 10 Kasım 2020'de Azerbaycan, Rusya Federasyonu ve Ermenistan'ın 3. deklarasyonu ile Ermenistan, ikinci Karabağ savaşında mağlup olduğunu kabul etti. Azerbaycan'da 10 Kasım Zafer Bayramı olarak kabul edilse de Azerbaycan halkının ve Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kararıyla 10 Kasım Zafer Bayramı tarihi Şuşa'nın kurtarıldığı gün olan 8 Kasım olarak değiştirilmiştir.

Azerbaycan Diaspora Bakanlığı'nın KİAMP-Türkiye Genel Koordinatörlüğü ve Karabağ Azerbaycan’dır Koordine Etme Derneği Erzurum temsilciliği ile Erzurum Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği olarak Zaferimizin yıl dönümünde Azerbaycan halkının 8 Kasım Zafer Bayramı'nı kutluyor, şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Değerli KİAMP-Türkiye Cumhuriyeti Genel koordinatörü Dr Elvin Abdurahmanlı beyin sizlere selamlarını ve bayram tebriğini iletiyorum.."

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.