Eren Huzur İlkbahar-Yaz Operasyonu başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bugün başlatılan ve 1 Ekim 2023'e kadar sürecek olan Eren Huzur İlkbahar-Yaz Operasyon kapsamında 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Eren Abluka Sonbahar-Kış operasyonlarını başarılı bir şekilde tamamladı. Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına yönelik operasyonlarda çok sayıda terörist ve mühimmat etkisiz hale getirildi.

EREN HUZUR İLKBAHAR-YAZ OPERASYONU  BAŞLADI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre "Eren Huzur İlkbahar-Yaz" Operasyonu başlatıldı. İlk olarak “Eren Huzur İlkbahar Yaz-1 (Diyarbakır-Lice) Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç” Operasyonu Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı emir komutasında, Diyarbakır ili Lice ilçesinde Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan  4 Tabur ve 58 Tim 579 personelin katılımıyla başladı. 

OPERASYONUN İLK GÜNÜNDE 2 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Söz konusu opersyonun ilk gününde J-İHA ve J-SİHA destekli Jandarma Özel Harekât (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucuları ile teröristler arasındaki çatışmalarda 2 PKK'lı terörist  1 M-16 piyade tüfeği ve 1 AK-47 piyade tüfeği etkisiz hale getirildi. 

1 Ekim 2023'e kadar sürecek olan operasyon kapsamında Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH) ve Güvenlik Korucularının da yer alacağı 9 bin 222 operasyon gerçekleştirilecek. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.